Serbialaismontenegrolainen Ivan Ivanovic täydentää Korihaiden valmennuksen

4.09.2023

Serbialaismontenegrolainen Ivan Ivanovic täydentää Korihaiden valmennuksen

Uudenkaupungin Korihaiden Korisliiga-joukkueen valmennukseen päävalmentaja Darko Mihajlovicin avuksi liittyy pitkän pelaajauran pelannut 42-vuotias serbialaismontenegrolainen Ivan Ivanovic. Sopimus on yksivuotinen.

Montenegrossa syntynyt Ivanovic pelasi 19 vuotta ammatikseen Montenegron, Serbia, Bosnian ja Romanian pääsarjoissa. 205-senttiseltä Ivanovicilta löytyy pelaajauraltaan kokemusta kapteenina olemisesta, kansainvälisistä seuracupeista sekä mitalisijoituksista. Vuodelta 2005 löytyy myös pronssimitali Turkissa järjestetyistä universiadikisoista.

Suomalaiseen koripalloon Ivanovicilla on aiempaa kosketuspintaa Eurochallengesta (nyk. FIBA Europe Cup), sillä hän pelasi talvella 2013 kaksi ottelua Katajaa vastaan CS Gaz Metan Mediasin joukkueessa. Ensimmäisessä ottelussa Romaniassa Ivanovic pussitti 16 pistettä, kun taas Joensuussa hän teki kahdeksan pistettä.

Vuonna 2016 päättyneen pelaajauran jälkeen Ivanovic kouluttautui valmentajaksi ja on viime vuodet valmentanut montenegrolaisessa juniorikoripalloseurassa sekä kesäisin harjoittanut yksilövalmennusta ammattilaispelaajille erilaisissa akatemioissa. Erikoistuminen yksilö- ja fysiikkavalmennukseen tuo päävalmentaja Mihajlovic mukaan sellaista taitoa Korihaihin, mitä hän on kesän aikana etsinytkin.

– Sain Ivanista hyvät suositukset ja keskusteltuani hänen kanssaan olen vakuuttunut, että on sopiva palanen meidän valmennusryhmään. Pitkän pelaajauran ansiosta hänellä on vahva pelinäkemys, jota voimme hyödyntää harjoituksissa ja skouttaamisessa, Mihajlovic kertoo.

Ivanovic saapui eilen sunnuntaina Suomeen. Korihaiden Korisliiga-joukkueen toimihenkilöryhmään kuuluvat Mihajlovicin ja Ivanovicin lisäksi joukkueenjohtajat Tero Kutila ja Jussi Paavola, huoltaja Elias Paavola, hieroja Jyrki Jokinen sekä fysioterapeutti Leena Lalla.

Seurajohdossa on tapahtunut kesän aikana myös muutoksia. Uudeksi puheenjohtajaksi valitun Jarno Nikulan lisäksi seuran toiminnanjohtaja on vaihtunut. Viime kauden ajan toiminnanjohtajana toiminut Casper Santanen palaa ammattilaisurheilijan arkeen ja siirtyy takaisin jääkiekkokaukaloihin. Korihait kiittää Santasta panoksesta seuran eteen ja toivottaa hyvää pelaajauran jatkoa sekä tulevaisuutta.

Toiminnanjohtajan tehtävät ottaa vastaan uusikaupunkilainen Raimo Rantanen, joka toimi tehtävässä Santasen edeltäjänä vuosina 2020–2022. Rantanen on entinen Ukipolis Oy:n toimitusjohtaja sekä Uudenkaupungin kauppakamariosaston asiamies, jolta löytyy vuosikymmenien kokemus liiketoiminnan ja seudullisen kehittämisen liittyvistä tehtävistä.

Ivan Ivanovic liittyy päävalmentaja Darko Mihajlovicin avuksi Korihaiden valmennukseen.