Nilkka Malinen tarinoi vieraskiertueelta

27.01.2015

Nilkka Malinen tarinoi vieraskiertueelta

Uki-Jyvääääskylä-Oulu-Uki

 

Ensimmäinen ideani pitkästä vieraspelireissusta oli, että nyt on hyvää aikaa tehdä kouluhommia ja edetä vähän opinnäytetyössä. Sitten kuitenkin heräsin todellisuuteen ja muistin kaikki ne kaupungit missä koulukirjoja on kuluneen kolmen kauden aikana kuljetettu hikisen pelikassin pohjalla. Voin ylpeänä ilmoittaa, että näiden kaupunkien listaan on saatu kuluneella kaudella myös uusi maa, kun koulukirjat käväisivät ennen kauden alkua rakkaan länsinaapurimme rajojen sisällä. Toinen ideani oli, että paluumatkalla on ainakin aikaa kirjoittaa uusi haiblogi. Tämäkin idea oli kuitenkin tuhoon tuomittu, kun Sahara-elokuvan päävalikko oli pyörinyt linja-auton (Jyvääääskyläläisittäin linkin) dvd-soittimessa ja soittanut surullista tunnariaan toista tuntia, niin ajatukset eivät enää pysyneet kasassa. Kirjoittamisen sijasta oli keskityttävä muihin asioihin ja jätettävä haiblogi odottamaan vapaapäivään.

Jyväääskylään lähdettäessä huomasin heti tehneeni rookievirheen. Olin unohtanut jopa pelikenkiä tärkeämmän tavaran pelikassistani – tyynyn. Ilman tyynyä bussin penkkiriveillä on mahdoton nukkua, mikäli haluaa vielä pystyä kääntämään päätään unien jälkeen. Toivuin kuitenkin tästä epäonnisesta tapahtumasta nopeasti voittaessani Jaakon kahdeksatta kertaa putkeen Wordbase-pelissä. Tässä välissä haluankin lähettää Jaakon äidinkielen opettajalle terveisiä, että pojan sanavarastoa olisi vielä hyvä laajentaa tuleviin ylioppilaskirjoituksiin. Vielä ennen kuin saavuimme perille, niin jenkkipelaajamme pääsivät nauttimaan suosikkiohjelmastaan, kun bussissa lähti kaikkien iloksi pyörimään Reinikainen.

Jyvääääskylässä ottelu sujui hallinnassamme oikeastaan koko ajan. Emme kuitenkaan onnistuneet karistamaan hyvin taistellutta HoNsUa kannoiltamme lopullisesti, vaan ero pysyi tasaisena läpi ottelun. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla annoimme HoNsUlle liikaa hyökkäyslevyreitä. Lopputuloksena hävisimmekin ensimmäistä kertaa kauden aikana ottelun levypallot.

Pelin jälkeisenä haastatteluna, ennen siirtymistä levolle Oulun hotelliin, toimii mielestäni hyvin seuraava videopätkä: https://www.youtube.com/watch?v=qmAn7mBIjuM

Hotellille selvisimme vasta puolen yön jälkeen. Meidän hotellihuoneemme hoiti vielä venyttelyt ja rullailut foamrollerilla ennen nukkumaan menoa. Venyttelyämme kuitenkin hieman häiritsi AP:n todella äänekäs kiroilu. Syykin selvisi pian, kun kuulimme sm-liiga highlightien pyöriessä, että Lukko oli hävinnyt paikalliskamppailun Ässille. AP vetäytyi vihasta kihisten unille.

Aamulla heräsimme kello 8.30 ja lähdimme aamukävelylle joukkueen tunnetuimman aamuvirkun johtaessa joukkoa. Miksu päätti joukkoa johdattaessaan kokeilla hieman erilaista peliin valmistautumista ja herätteli itsensä aamukahvin sijasta lyömällä päänsä liikennemerkkiin. Vaikka Miksu näyttikin silminnähden virkeämmältä, niin muu joukkue tyytyi Holiday Innin aamukahviin.

Ennen peliä päätimme, että eilisen tavoin levyreitä ei enää hävitä. Peli sujui ensimmäisen puoliajan varsin tasaisena. Yksittäisenä suorituksena mainittakoon vanha herra Nikelin kauden kovin julistedonkki! Julistedonkista kauden kovimman tekee se, että donkissa pallo oli hädin tuskin raudan yläpuolella missään vaiheessa. Fysiikanlakeja uhmaten Nikeli onnistui kuitenkin lyömään pallon voimalla koriin. Toisella puoliajalla Mikko ujutti pari hassua sisään ja Marcus poimi loput rautoihin kolisseet heitot haltuunsa. Ottelun parasta pelaajaa kuulutettaessa Marcus oli huomannut Mikon puuskuttavan sen verran pahasti, että päätti avittaa tätä yrittämällä ryöstää palkinto. Palkintoa ei kuitenkaan ikinä luovutettu Marcukselle vaan hän joutui palaamaan pettyneenä takaisin riviin odottamaan loppukättelyjä.

Kaiken kaikkiaan rankka ja onnistunut reissu. Tällä kertaa ei tarvinnut ketään lähteä tikkaamaankaan.

 

Jalmari ihastui Jyväskylästä saatuun kypärään ja istui paluumatkan se päässään nauttien pillimehuaan (kuva: Nilkka Malinen).

Jalmari ihastui Jyväskylästä saatuun kypärään ja istui paluumatkan se päässään nauttien pillimehuaan (kuva: Nilkka Malinen).