Korihaiden A-pojat voittoon Karkkilassa

13.01.2015

Korihaiden A-pojat voittoon Karkkilassa

A-pojat - KARKKILA vs KORIHAITA-poikien valtakunnallinen I divisioona sai jatkoa lauantaina, kun sarjaa johtava Karkkilan urheilijat toivotti Korihait tervetulleeksi kotiareenalleen Karkkilan liikuntahalliin. Lähtötilanne otteluun ei luvannut paljoakaan, sillä Korihailla oli matkassa vain seitsemän pelaajaa. Jännittävien vaiheiden ja kovan taistelun jälkeen sarjaykkönen kuitenkin kaatui ja ottelu päättyi Korihaiden voittoon lukemin 72-74.

Pelin alkoi lupaavasti, kun kotijoukkue ei pystynytkään kasvattamaan pelättyä eroa ensimmäisellä jaksolla kahdeksaa pistettä suuremmaksi. Suoritukset joukkueiden kesken olivat tasaisia, mutta Karkkilan osumatarkkuus oli kuitenkin parempi. Puoliajalle siirryttiin 9 pisteen tappioasemasta. Kolmannella jaksolla Korihait taisteli kovaa, mutta harjasyöttöjen ja epäonnisten suoritusten johdosta ero pääsi kasvamaan entuudestaan ja neljännelle jaksolle siirryttiin Karkkilan johtaessa 11 pistettä. Viimeisellä jaksolla vahva joukkuepelaaminen osoittautui kuitenkin A-poikien kantavaksi voimaksi ja piste-ero saatiin kurottua umpeen. Sekä puolustus- että hyökkäyspäässä saatiin onnistumisia ja Karkkilan epäonnistuneet korit saatiin kerryttämään Korihaiden levypallotiliä.

Pelin suurin jännitysnäytelmä nähtiin aivan ottelun viimeisillä minuuteilla, kun Korihaiden Elias Valtonen onnistui kahdesti kolmen pisteen heitossa, jonka jälkeen Teemu Vesterinen varmisti joukkueelle yhden pisteen johtoaseman heittämällä hänkin kolmosen sisään. Karkkila vastasi tähän Aatu Kivimäen kolmosella siirtäen kotijoukkueen kahden pisteen johtoon. Seuraavassa hyökkäyksessä Valtosen pallonmenetys oli tarjota kotijoukkueelle mahdollisuuden ratkaisuun, mutta Jaakko Lahti riisti pallon ja Valtteri Järvenpää viimeisteli korin alta tilanteen tasan 72-72. Peliaikaa oli jäljellä 39s kun Karkkilan hyökkäys pysähtyi Eero Lehtosen blokkiin ja levypalloon. Korihaiden hyökkäyspäässä rikottiin Valtosta vielä kun peliaikaa oli jäljellä kuusi sekuntia. Päätyrajasta pallo saatiin Valtoselle, joka ajoi suoraan korille siirtäen Korihait 72-74 johtoon kaksi sekuntia ennen loppusummeria.

Karkkilan jännitysnäytelmän tehokkaimmat Korihait olivat Elias Valtonen (20/14), Eero Lehtonen (18/7) ja Valtteri Järvenpää (15/10/5). Karkkilan Urheilijoiden tehokkain pelaaja oli koko ottelun pelannut Aatu Kivimäki (17/2/8), joka teki kauden piste-ennätyksensä (48p) joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Pohitullissa 20.12. Ottelun tarkemmat tilastot löytyvät lajiliiton nettisivulta.

Seuraava ottelu pelataan kotona Pohitullissa su 25.1. kun Korihait saa vieraakseen tällä hetkellä sarjan toisena olevan HoNsU I Jyväskylästä.