Korihailla edustettu WCAS U17-joukkue viikonloppuna Viron turnaukseen

15.01.2015

Korihailla edustettu WCAS U17-joukkue viikonloppuna Viron turnaukseen

WCAS Joukkuekuva tammikuu2015West Coast All-Stars on koripalloliiton läntisen alueen seuroista koottu tähdistöjoukkue, joka osallistuu nuorten koripalloilun Euroliigaan (EYBL) kaudella 2014 – 15 kahdella joukkueella. Vuonna 1998 syntyneiden (U-17) joukkue pelaa kauden toisen kolmesta EYBL-turnauksestaan Viron Jõhvissa 16.-18.1. ja vuonna 1999 syntyneiden (U-16) jengi turnaa viikkoa myöhemmin 23.-25.1. Latvian pääkaupungissa Riikassa. Viron turnauksessa nähdään myös U-17 joukkueen riveissä pelaavat Korihaiden Eero Lehtonen, Valtteri Järvenpää ja Akseli Mäkelä.

EYBL:n II divisioonaa pelaavan U-17 joukkueen, ensimmäinen turnaus sujui erinomaisesti. Lokakuussa Riikasta kotiinviemisiksi tuli 5/5 otteluvoittoa ja sen myötä ylivoimainen turnausvoitto. Joukkueen tavoite on rakentaa voittoputkesta mahdollisimman pitkä, jolloin keväällä olisi mahdollista päästä II-divisioonan voittajana pelaamaan EYBL:n mestaruudesta yhdessä 7 parhaan I-divisioonajoukkueen kanssa. Jõhvin turnauksessa vastaan asettuu mm. kivikovia venäläisjoukkueita Vladivostokista, Kaliningradista sekä Moskovasta CSKA:n junioriakatemian joukkue.

U-17 joukkueen laituri Eero Lehtonen pelaa Korihaiden riveissä niin A-junioreiden I-divisioonaa kuin miesten I-divisioonaakin. Lehtonen uskoo vahvasti WCAS-joukkueeseensa menestykseen.
– Uskon ehdottomasti voittoputken jatkumiseen. Se vaatii keskittymistä olennaiseen eli mennään pelaamaan korista, kaikki muu turnauksissa on epäolennaista, toteaa Lehtonen.

Nuoren laiturin tavoitteet loppukaudeksi ovat realistiset ja selkeät, mutta sen tarkemmin tulevaisuuteen hän ei tohdi katsoa.
– WCAS superfinaaleihin, A-pojat final four-turnaukseen ja Korihaiden edustus takaisin Korisliigaan. Pidemmällä aikavälille en ole tavoitteita suuremmin asettanut. Katsotaan mihin rahkeet riittävät, päättää tämä lupaava toisen polven Korihai.

WCAS PELAAJAKORTIT

wcas valtteri jarvenpaawcas akseli mäkeläwcas eero lehtonen