Aino Karsila pelasi tiensä West Coast All-Starsiin

6.02.2018

Aino Karsila pelasi tiensä West Coast All-Starsiin

Korihaiden C-tytöissä pelaava 12-vuotias Aino Karsila pelaa kuluvalla kaudella mukana läntisen alueen alle 13-vuotiaista tytöistä kootussa West Coast All-Stars -joukkueessa, eli WCAS:issa. Pelikavereidensa keskuudessa todellisena asennepelaajana ja terrierimäisenä puolustajana tunnettu Aino pelaa korista nyt neljättä kautta.

Uudenlaista pelikokemusta Aino on saanut tällä kaudella all-stars -joukkueen mukana. Syksyn karsintaleiriltä hänet valittiin mukaan 12-henkiseen joukkueeseen ja nyt turnauksia on kertynyt alle jo muutamia, esimerkiksi Virosta ja Latviasta.

West Coast All-Stars eli WCAS on Turkukoris ry:n kokoama joukkue, joka on aiempina vuosina osallistunut poikien nuorten euroliigaan EYBL:iin. Uusikaupunkilaisittain tuttuja nimiä joukkueesta löytyi kaudella 2013-14, jolloin ryhmässä pelasivat Valtteri Järvenpää, Akseli Mäkelä ja Eero Lehtonen.

Kuluvalla kaudella joukkue koottiin ensimmäistä kertaa tytöistä. WCAS osallistuu nyt kansainväliseen tyttöjen EGBL-liigaan alle 13-vuotiaiden sarjassa. Pelikokemusta käydään hakemassa siis myös ulkomailta, etenkin Baltiasta.

Aino kokee saaneensa kokemuksen lisäksi myös uutta oppia WCAS-joukkueen mukana.

– Siellä on aika erilainen pelitapa kuin meillä Korihaissa. Siellä ajetaan enemmän korille, täällä taas heitetään enemmän. All-stars -joukkueen mukana pelit on olleet kovempia ja olen itsekin oppinut pelaamaan kovempaa. Kyllä sinne korille voi vaan röyhkeästi ajaa.

Aino (nro 4) tositoimissa Turun Rientoa vastaan 31.1. pelatussa ottelussa.

Omana vahvuutenaan Aino pitää puolustamista. Sen sijaan heittämistä hän toivoisi vielä petraavansa.

-Haluaisin oppia heittämään nopeammin rytmistä. Nyt vähän vielä kestää.

Tulevaisuuden tavoitteetkin Ainolla on jo mietittynä.

– Kyllä mä joskus haluaisin maajoukkueeseen päästä, hän hymyilee.

Ainoa Korihaissa valmentava Timo Korpijärvi sanoo Ainon olevan monin tavoin esimerkillinen nuori pelaaja.

-Aino on tosi tunnollinen harjoittelija ja hänellä on hyvä asenne. Siinä on pelaaja, joka ei luovuta koskaan, Korpijärvi kehuu.

Korihait onnittelee Ainoa ja toivottaa rutkasti tsemppiä peleihin, niin haipaidassa kuin WCAS:in peliasussakin!