Avausvoitto täydessä kotihallissa

5.10.2016

Avausvoitto täydessä kotihallissa

Jännittihän se. Ensimmäinen Korisliiga-ottelu yli kahteen vuoteen Pohitullin vastalakatulla parketilla. Tunnelma oli hallissa jännittyneen odottava jo tuntia ennen ottelun alkua ja pallon noustessa ilmaan oli areena jo ääriään myöten täynnä kihelmöivää tunnelmaa.

Tietynlainen ylilataus näkyi alkuun myös pelikentällä. Erityisesti kotijoukkueen hyppysissä pallo ei ollut pysyä ja heitotkin suuntautuivat kaikkialle paitsi koriin. Ensimmäinen jakso menikin parilla pinnalla vierasjoukkue Kobrien nimiin, vastoin jopa heidän oman päävalmentajansa Damion Dantzlerin odotuksia.

– Jostain syystä joukkue ei ole ollut valmiina ja hereillä pelien alusta lähtien. Tänään aloitus oli vähän parempi, mutta ei vieläkään kovin hyvä, Dantzler pohti joukkueensa otteita pelin jälkeen.

Toiselle jaksolle kotijoukkue lähti siis niukasta takaa-ajoasemasta 20-22. Hieman yleisölle ja jopa päävalmentaja Jarno Nikulalle yllättäen parrasvaloihin asteli mies, joka on harjoitusotteluissa jäänyt enemmän taka-alalle. Nuori Domique Lee kaappasi, riisti ja säkitti siihen malliin, että Kobraveljien oli tyydyttävä seuraamaan sivusta. Koppiin marssittiinkin puoliajalla jo hai-johdossa 46-30.

Toiselle puoliajalle haiparvi ryntäsi jo vähemmän hermostuneena ja sai hyviä onnistumisia molemmissa päissä. Riistoissa 0nnistuttiin ja pakki toimi erityisen hyvin. Vastustajan paikkapuolustukseen petokalalla ei kuitenkaan tuntunut olevan aseita.

– Ensimmäistä kertaa meitä vastaan pelattiin paikkaa ja me mentiin aivan lukkoon siinä. Ehdittiin pelata paikkaa vastaan neljä minuuttia ilman pisteitä ja Lapua kiri jo kymmenen pinnan päähän, kunnes Miksu (Herbert) heitti kolmosen. Se oli todella iso kori ja vapautti koko joukkueen pelaamaan uudestaan, Nikula kertasi pelin ratkaisuhetkiä.

Vaativan Pohitullin yleisön odotukset täytettiin lopulta selkeällä 22 pisteen voitolla, kun tulostaululle piirtyi summerin soidessa lukemat 85-63. Samalla sarjataulukkoon kirjattiin Korihaiden kohdalle kaksi ensimmäistä sarjapistettä. Kotijoukkueen paras pistemies oli 23 pinnaa viskonut ja 6 levypalloa napannut Dominique Lee. Hyvin suoriutuivat myös Reginald Bratton (14/8) ja Marcus Van (9/13). Kobrilta onnistuivat parhaiten Jamal Jones (16/5) ja Mario Edwards (13/7). Pelin kaikki tilastot löytyvät täältä.

Turhan jännittämisen ja hermostuneisuuden voi nyt avausvoiton myötä unohtaa ja keskittyä itse asiaan; taistelemaan kynsin hampain jokaisesta liigapisteestä. Seuraava koitos on edessä sunnuntaina, kun petokala matkustaa Katajan vieraaksi Joensuuhun. Peli alkaa klo 18.30 ja näytetään tuttuun tapaan suorana Fanseatin kautta.