BC Nokia vei jatkoaikatrillerin

16.04.2015

BC Nokia vei jatkoaikatrillerin

Korihait ja BC Nokia kohtasivat torstai-iltana 1-divisioonan ensimmäisessä finaaliottelussa. Täpötäydessä Pohitullissa käyty kamppailu oli tiukkaa vääntöä alusta loppuun ja ottelun ratkaisua haettiin lopulta jatkoajalta asti. Ylimääräisellä viisiminuuttisella vierasjoukkue BC Nokia osui ratkaisuheitoissa isäntiä tarkemmin ja vei ottelun nimiinsä lukemin 82-87 (41-38). Ottelua seurasi peräti 1031 katsojaa ja jo puolituntia ennen ottelun alkua hallissa oli korvia huumaava meteli, joka vain yltyi loppua kohden.

Nigel Moore vei Korihait jatkoajalle (FotoMika).

Nigel Moore vei Korihait jatkoajalle (FotoMika).

Ottelu alkoi vierasjoukkueen pienoisella hallinnalla ja Nokia meni ensimmäisellä minuutilla 0-6 johtoon kotijoukkueen heittojen kolistessa rautoihin. Korihait pääsi pikku hiljaa paremmin peliin mukaan, mutta neljän minuutin kohdalla oltiin vielä tilanteessa 6-11. Korihait nousi ensimmäisen kerran johtoon yhdeksän minuutin pelin jälkeen, tilanteessa 16-15, mutta Nokia vei ensimmäisen erän nimiinsä 16-17 Eldar Skamon siirtäessä vieraat johtoon vain sekuntia ennen taukosummeria. Korihait siirtyi uudelleen johtoon toisen neljänneksen alussa Mikael Herbertin korilla ja seuraavat minuutit mentiin kotijoukkueen johdossa. Nokia nousi uudelleen johtoon erän puolivälissä Henri Hirvikosken kolmosella. Nigel Moore kuittasi kuitenkin johdon takaisin kotijoukkueelle ja Marcus Vanin korilla Korihait siirtyi 29-26 johtoon. Toinen erä mentiin loppuun Korihaiden johtaessa 1-4 pisteellä ja puoliajalle lähdettiin kolmen pisteen kotijohdossa.

Toisen puoliajan alussa Korihait kasvatti hieman johtoaan ja kolmen minuutin kohdalla johto kasvoi suurimmilleen (49-41) Mikko Jalosen hyppyheitolla. Nokia kavensi eroa Hirvikosken ja Joni Harjulan kolmosilla ja Korihailta puolestaan kaaren takaa osui Mikko Jalonen. Erän puolivälin jälkeen Daniel Bailey kavensi tilanteeksi 52-51 ja seuraavassa hyökkäyksessä Skamo siirsi kolmosellaan BC Nokian jälleen kahden pisteen johtoon. Korihait yritti kovasti päästä tasoihin ja edelle mutta Skamo piti kovilla ratkaisuillaan vieraat johdossa. Mikael Herbertin vapareilla lähdettiin varsinaisen peliajan viimeiselle tauolle lukemissa 59-61. Neljännen erän alussa Niko Malinen tasoitti pelin, mutta Skamo upotti jälleen kolmosen ja Nokia otti johtoaseman takaisin itselleen. Korihaiden menetyksen jälkeen Daniel Bailey donkkasi tilanteeksi 61-66 ja siirryttiin Korihaiden aikalisälle, kun peliä oli takana runsaat 32 minuuttia. Seuraavat kolme minuuttia mentiin ilman koreja, kunnes Adrien Coleman ja Nigel Moore onnistuivat molemmat yhdessä vapaaheitossa. Tämän jälkeen iski jälleen Skamo kolmosellaan ja Bailey donkillaan ja he siirsivät vieraat illan suurimpaan johtoonsa lukemissa 63-71. Kun neljättä erää oli jäljellä vain kaksi minuuttia tuli Korihait kolmen pisteen päähän Mikael Herbertin kakkosella ja Mikko Jalosen kolmosella, mutta jälleen esiin nousi Bailey, joka naulasi kolmosellaan eroksi kuusi pistettä. Viimeisen minuutin alkaessa Adrien Coleman riisti pallon ja juoksi toiseen päähän lukemiksi 70-74. Seuraavassa Nokian hyökkäyksessä riistovuorossa oli Nigel Moore ja hän pamautti kolmosellaan Korihait pisteen päähän, kun peliaikaa oli jäljellä 27 sekuntia. Tämän jälkeen Korihait rikkoi taktisesti Joni Harjulaa, joka pisti vain toisen vapareistaan sisään (73-75) ja siirryttiin Korihaiden aikalisälle 12 sekuntia ennen loppua. Aikalisän jälkeen pallo pelattiin Nigel Moorelle, joka pisti ahdistettuna kahden pisteen heiton pussiin ja näin ollen ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoaika alkoi Baileyn kolmosella, mutta Mikko Jalosen kakkonen ja Adrien Colemanin kaksi vaparia siirsi Korihait pisteen johtoon kun peliaikaa oli jäljellä kolme minuuttia. Seuraavassa Nokian hyökkäyksessä Joni Harjula vei kolmosellaan vieraat jälleen johtoon, jota Mikko Jalonen kavensi vapariviivalta yhteen pisteeseen (80-81). Jay Threattin kakkonen siirsi Nokian puolestaan kolmen pisteen johtoon 32 sekuntia ennen loppua ja Korihait pyysi aikalisää. Nigel Moorelle avautui aikalisän jälkeen vapaa kolmen pisteen heitto, mutta pallon kieriessä ulos raudoista Korihait oli pakotettu rikkomaan Henri Hirvikoskea. Kaiken kokenut Hirvikoski pisti vaparinsa kylmän viileästi pussiin ja vei BC Nokian viiden pisteen karkumatkalle, jota Korihait ei enää onnistunut kaventamaan ja näin Nokia kuittasi voiton ensimmäisestä finaalista lukemin 82-87.

”Iso kunnioitus molempien joukkueiden faneille, sillä hallissa oli aivan mieletön meteli”, kehui Pohitullin yleisöä monet mitalipelit pelannut Henri Hirvikoski.

Lounaisrannikon Osuuspankin toimesta Korihaiden parhaana palkittiin 20 pistettä, 17 levypalloa ja viisi torjuntaa saalistanut Marcus Van. Kovilla heitoillaan Korihait jatkoajalle vienyt Nigel Moore upotti 18 pistettä ja poimi seitsemän levypalloa. Adrien Coleman puolestaan suti heittonsa rautoihin (10 p), mutta paikkasi jakamalla kuusi syöttöä ja riistämällä myös kuudesti. Myöskään normaalisti tarkasti heittävillä Mikko Jalosella (15/6), Mikael Herbertillä (12/9) ja Niko Malisella (7/3) ei ollut paras heittopäivä, joten parempaa on odotettavissa. Nokian parhaat olivat 29 pistettä naulannut Daniel Bailey ja kovia ratkaisuja upottanut Eldar Skamo (21/11).

Korihaiden parhaana palkittiin Marcus Van (FotoMika).

Korihaiden parhaana palkittiin Marcus Van (FotoMika).

”Heitot eivät tänään pudonneet, mutta ei tämän jälkeen ole syytä painaa päätä pensaaseen. Taistelimme hienosti ja peli olisi voinut kääntyä kummalle tahansa”, tiivisti Korihaiden valmentaja Jarno Nikula. ”Tämä oli vasta ensimmäinen ottelu ja tästä lähdemme parantamaan ja hakemaan voittoa sunnuntaina”, päätti Nikula.

Ottelun ratkaisuksi nousi heittopeli, sillä kotiotteluissa lähes 40 prosenttisesti aikaisemmin kolmosensa upottanut Korihait osui tällä kertaa vain 19 prosentin (6/31) tarkkuudella kaaren takaa. Pienten marginaalien pelissä myös 56 prosentin (14/25) vapaaheittotarkkuus nousi merkittäväksi. Nokialta esiin nousi puolestaan Daniel Bailey, joka runkosarjassa upotti kolmosensa vain 18 prosentin tarkkuudella, mutta nyt hän osui kaikissa neljässä kaukoheitossaan. Korihait sai koko ottelussa yhteensä 28 heittoyritystä BC Nokiaa enemmän, joten hieman paremmalla heittotyöskentelyllä tulos olisi voinut olla toisenlainen. Jossittelu on kuitenkin turhaa ja katseet onkin nyt suunnattava sunnuntain otteluun ja lähdettävä ryöstöretkelle Nokialle.

Ottelun yleisömäärä kipusi yli tuhannen katsojan ja Pohitullin hallissa oli koko ottelun ajan hirmuinen tunnelma molempien joukkueiden fanien kannustaeessaan rehdisti omiaan. Samaa on odotettavissa myös sunnuntaina Nokialla, jonne on lähdössä toistasataa Korihait-fania, sekä fanibussilla että omilla kyydeillään. Fanibussissa on vielä muutama paikka vapaana, joten vielä ehtii ilmoittautua sunnuntain reissulle.  Seuraava kotiottelu on puolestaan vuorossa keskiviikkona 22.4., jolloin paikalla on myös VeikkausTV:n kamerat.

Yleisö eli voimakkaasti mukana (FotoMika).

Yleisö eli voimakkaasti mukana (FotoMika).