Casey Benson Bulgarian pelikentille – korvaajaksi Kevin Ware

9.01.2020

Casey Benson Bulgarian pelikentille – korvaajaksi Kevin Ware

Keskiviikon ottelu Kobria vastaan jäi takamies Casey Bensonin viimeiseksi haipaidassa. Bensonin kausi jatkuu Bulgariassa. Korvaajaksi joukkueeseen saapuu Kevin Ware.

Tasavahvan alkukauden haipaidassa ahkeroinut takamies Casey Benson käyttää sopimuksessaan olevan buy out -oikeuden ja siirtyy loppukaudeksi bulgarialaiseen Balkan Botevgradin joukkueeseen. Sekä joukkuetovereidensa että uusikaupunkilaisen koripalloyleisön  keskuudessa pidetty Benson keräsi Korihaissa tehoja keskimäärin 12,7 pisteen, 5,5 levypallon ja 3,5 koriin johtaneen syötön verran, minuutteja ottelua kohti kertyi yli 31. 

Bensonia korvaamaan saapuu 27-vuotias pelintekijän ja heittävän takamiehen tonteilla viihtyvä Kevin Ware. Koripalloyleisön tietouteen Ware murtautui ikävissä merkeissä vuonna 2013 loukaannuttuaan vakavasti kesken NCAA:n lopputurnauksen. Häijystä sääriluun avomurtumasta toivuttuaan Ware on pelannut mm. Kreikan ja Tshekin pääsarjoissa, sekä Korisliigassa edustaen Kauhajoen Karhu Basketia kymmenen ottelun verran kaudella 2016-17. 

Kaudella 2018-19 Ware edusti kanadalaista London Lightningin joukkuetta viimeistellen tehoikseen 11,1 pistettä, 5,2 levypalloa ja 2,9 syöttöä keskimäärin 29,4 peliminuutissa. 

Korihaiden henkilöstö- ja talousjohtaja Jouni Grönroosin myöntää olevansa hieman harmissaan joukkueen menettäessä Casey Bensonin, mutta ymmärtää tämän tekemän ratkaisun. 

– Tietysti se on meille menetys, että joudumme luopumaan pelinrakentajastamme. Ratkaisu on kuitenkin Caseyn uralle varmasti hyvä askel, emmekä tietenkään halunneet olla esteenä tässä. Varmasti muutos hetkellisesti vaikuttaa joukkueen yhteiseen tekemiseen, mutta onneksi saamme Kevin Waren joukkueen mukaan nyt saman tien. 

Kevin Waren on määrä saapua Uuteenkaupunkiin vielä torstain aikana. 

Korihait kiittää Casey Bensonia hänen panoksestaan joukkueen ja koko seuran hyväksi ja toivottaa hänelle kaikkea hyvää jatkoon. 

Lisätietoja antaa

Jouni Grönroos
henkilöstö- ja talousjohtaja
UU-Korihait ry
jouni.gronroos@korihait.fi
045 124 7819