Divarin kärkiottelu torstaina Pohitullissa

16.11.2015

Divarin kärkiottelu torstaina Pohitullissa

Miesten 1A-divisioonan ykkönen ja kakkonen kohtaavat torstaina Pohitullissa, kun Korihait isännöi HBA-Märskyä kello 18.30 alkavassa ottelussa. Korihait on tällä hetkellä sarjan kärjessä seitsemällä voitolla ja yhdellä tappiolla ja HBA:n saldona puolestaan on kuusi voittoa ja kaksi tappiota. Huomion arvoista on, että Korihaiden ainoa tappio on tullut HBA:ta vastaan ja helsinkiläiset puolestaan ovat hävinneet kaksi edellistä otteluaan, yhdellä pisteellä FoKoPo:lle ja kolmella pisteellä HoNsU:lle.

Elias Valtonen palaa ensimmäistä kertaa Pohitulliin HBA:n paidassa (FotoMika).

Elias Valtonen palaa ensimmäistä kertaa Pohitulliin HBA:n paidassa (FotoMika).

Helsinki Basketball Academy (HBA) on Suomen Koripalloliiton ja pääkaupunkiseudun urheiluoppilaitosten yhteistyössä kehittämä ohjelma, jonka suojissa pelaavat Suomi-koriksen suurimmat lahjakkuudet ja miesten joukkueen pelaajilla onkin kasassa yhteensä peräti 423 nuorten maaottelua Suomi-paidassa. Uusikaupunkilaisittain vastustajan mielenkiintoisin nimi lienee viimeiset kaksi kautta Korihaissa pelannut Elias Valtonen, joka siirtyi kesällä HBA:n riveihin. Valtosen ohella HBA:n kenties suurin tulevaisuuden nimi on jyväskyläläisen Honsun kasvatti ja kesän alle 18-vuotiaiden EM-kisojen korikuningas Lauri Markkanen (211 cm, 18 v). Markkanen on laajalla ja tasokkaalla materiaalilla operoivan HBA:n tehokkain pelaaja 22 pisteen ja seitsemän levypallon ottelukohtaisin keskiarvoin. Joukkueen tasaisuutta kuvaa parhaiten se, että peräti kahdeksan pelaajaa on pussittanut ottelua kohden yli seitsemän pisteen keskiarvolla, pelaten kaikki yli 20 minuuttia ottelua kohden. Markkasen jälkeen toiseksi paras pistemies on ollut takamies Edon Maxhuni 19,9 pisteen keskiarvolla. Yli kymmenen pisteen ovat päässeet myös Joonas Tahvanainen (14,5), Fiifi Aidoo (13,8) ja Remu Raitanen (10,5). Ensi syksynä USA:n yliopistokentille siirtyvän Samuli Niemisen pistekeskiarvo on 9,7, takamies Lassi Nikkarisen 8,4 ja Elias Valtosen 7,0 ottelua kohden. Joukkuetta valmentavat U16-maajoukkueen historiallisesti MM-kisoihin johtanut Antti Koskelainen ja Suomen ensimmäinen NBA-pelaaja Hanno Möttölä.

Korihait ja HBA kohtasivat sarjan toisella kierroksella Helsingissä ja kotijoukkueen aktiivinen puolustus ja tarkka kaukoheittopeli aiheuttivat Korihaille yllätystappion lukemin 96-79. HBA:n tehokkain pelaaja tuossa ottelussa oli huippufysiikalla varustettu Fiifi Aidoo, joka on ollut loukkaantumisen vuoksi sivussa edelliset kolme ottelua ja hänen tärkeytensä on korostunut joukkueen hävittyä nyt kaksi ottelua peräkkäin. Korihaiden parhaat pistemiehet edellisessä kohtaamisessa olivat James Crowder (18p) ja Marcus Van (14/15).

”Olemme valmistautuneet hyvin HBA:n kohtaamiseen ja edellisestä ottelusta on otettu opiksi”, kertoo Korihaiden valmentaja Jarno Nikula ottelun alla. ”Reggie Brattonin tulo on nostanut harjoitusten intensiteettiä selvästi ja olemme päässeet pitkästä aikaa vetämään kunnon harjoitusviikon”, päättää Nikula.

Korihaiden ja HBA:n välinen kärkiottelu käydään Pohitullissa torstaina kello 18.30 alkaen. Liput otteluun maksavat 8-12 euroa ja lippuja voi hankkia ennakkoon Yhteispalvelupiste Passarista tai Korihaiden toimistolta.