Divarin runkosarja päättyy sunnuntaina

18.03.2016

Divarin runkosarja päättyy sunnuntaina

Korihait päättää toiseen peräkkäiseen ykköstilaan päättyvän runkosarjansa miesten 1A-divisioonassa sunnuntaina Järvenpään Koripalloseuran vieraana. Ottelu on molemmille merkityksetön sarjasijoitusten kannalta, mutta samalla tärkeä kenraaliharjoitus ensi viikolla alkavia välieriä silmällä pitäen. Lisäksi JKS on Korihaiden useimmin kohtaama vastustaja kahden divarikauden aikana ja edellisellä kerralla kotijoukkue vei voiton Järvenpäässä, joten Korihailla on varmasti aikeena kuitata joulukuussa tullut tappio ja lähteä kolmentoista ottelun voittoputkessa pudotuspeleihin.

Mikko Jalosen Korihait  kohtaa Arsene Towan JKS:n (FotoMika).

Mikko Jalosen Korihait kohtaa Arsene Towan JKS:n (FotoMika).

JKS oli pitkään kiinni jopa runkosarjan voitossa, mutta helmikuussa tulleet tappiot Korihaille ja FoKoPo:lle tiputtivat sen kärkikaksikon kyydistä ja joukkue tulee sijoittumaan kolmannelle sijalle ja se kohtaa välierissä runkosarjakakkosen FoKoPo:n. Kun Korihait ja JKS kohtasivat edellisen kerran oli järvenpääläisillä menossa yhdentoista ottelun voittoputki ja sarjan piikkipaikka hallussaan. Korihait vei kuitenkin Pohitullissa pelatun ottelun nimiinsä lukemin 80-68 ja nousi puolestaan kärkipaikalle. Juuri ennen joulutaukoa Järvenpäässä pelatussa kamppailussa JKS oli puolestaan parempi lukemin 91-81 ja kauden ensimmäisen kohtaamisen vei nimiinsä Korihait pistein 92-82. Kahden kauden aikana joukkueet ovat kohdanneet runkosarjat ja viime kauden välierät yhteenslaskettuna 10 kertaa, joista Korihait on voittanut yhtä vaille kaikki kohtaamiset.

JKS:n peli perustuu tasaiseen materiaaliin, joka pelaa vauhdikasta joukkuehyökkäystä ja hieman jopa sääntöjen rajamailla olevaa aggressiivista puolustusta. Joukkueen ykköspyssy on 41 vuotias jenkkilaituri HL Coleman (16 p ja 9,2 lp), joka on viihtynyt Suomessa jo seitsemän kauden ajan. Tasaisinta tulitukea Coleman saa seuran omilta takamieskasvateilta Juuso Kauppiselta (14,9 p), Leo Tarjanteelta (10,8 p) ja Henri Kantoselta (10,7 p). JKS:n taisteluilmeen ruumiillistuma on puolestaan alimittainen korinaluspelaaja Arsene Towa (9/8), jota esimerkiksi Marcus Van on kehunut sarjan pahimmaksi vastustajakseen, joka ei missään tilanteessa luovuta vaan painaa aina loppuun asti täysillä.

Järvenpään Koripalloseuran ja Korihaiden välinen, runkosarjan viimeinen kamppailu käydään Järvenpäässä sunnuntaina kello 17 alkaen. Ottelun kulkua voi seurata Korihaiden sosiaalisen median kanavilta tai suorana lähetyksenä ravintola Kirstan valkokankaalta. Korihaiden seuraava kotiottelu käydään torstaina 24.3. kun välierien ensimmäisessä osaottelussa Pohitulliin saapuu Porvoon Tarmo.