Ei kolmatta ilman neljättä

1.12.2019

Ei kolmatta ilman neljättä

Voittoputkeen joukkueensa siivittänyt Jarno Nikula tavoittelee nyt neljättä peräkkäistä merkintää voittosarakkeeseen. Kuva: Vilma Sappinen

Kun otsikkojen keksimisessä tulee umpikuja, niin sovelletaan vanhoja. Edellinen otsikko toimi ja kotivoitto irtosi, kokeillaan siis samantyyppistä uudelleen. Haussa olisi neljäs peräkkäinen voitto ja sen tukkeeksi astelee Joensuun Kataja.

Keskiviikkona Fiba Europe Cupin alkulohkovaiheen voitokkaasti päättänyt Kataja pääsee nyt kunnolla keskittymään Korisliigan peleihin ja ahkeroi ensin sunnuntaina Uudessakaupungissa ja heti seuraavana päivänä Kotkassa.

Katajan alkukausi on ollut vaihteleva. Neljän peräkkäisen kotipelin putki lokakuussa sujui loistavasti ja näistä kirjattiin kaikista pinnat Katajalle. Marraskuun aikana on nähty monenlaisia suorituksia ja muutama rumakin tappio on nähty. Loukkaantumiset ovat vieneet Joni Herralan sekä Korihaissa läpimurtonsa tehneen Aapeli Alasen sairastuvalle. Tosin Herralan kuntoutuminen on edennyt niin pitkälle, että yritteliäs peluri voi olla jo nyt mukana.

Kanadalainen Jarred Ogungbemi-Jackson on 17,3 pisteen keskiarvolla ollut joukkueen paras pistemies ja monipuolinen peluri on jakanut myös syöttöjä 5,4 passin keskiarvolla.

Kataja ei itse juhli yleensä pisteillä, mutta puolustuksesta pidetään huoli ja levypalloissa joukkue on sarjan toiseksi paras tällä hetkellä.

Korihailla on kulkenut erinomaisesti, mutta nöyrästi on haileirissä treenattu loppuviikko. Haaste kovenee nyt huomattavasti. Ja matsi alkaa sunnuntai-iltana poikkeuksellisesti kello 19.