Ei saumoja KTP-Basketia vastaan

23.10.2019

Ei saumoja KTP-Basketia vastaan

16-vuotias Tommi Lehtonen oli kotijoukkueen valopilkku illan tappioon päättyneessä ottelussa KTP-Basketia vastaan.

Asetelmat

Edelleen pisteittä sarjan hännillä majaileva Korihait sai tutun kiistakumppanin vieraakseen tällä kaudella ensimmäistä kertaa. Erinäisistä haasteista erityisesti kentän ulkopuolella kärsinyt KTP-Basket oli kuitenkin onnistunut kalastamaan alkukaudesta jo tärkeitä päänahkoja voittamalla mm. Tampereen Pyrinnön ja BC Nokian. Vierasjoukkueen paidassa nähtiin myös viime kaudelta tuttu kasvo, kun Kotkaan siirtynyt Topias Kuukkanen teki ensivisiittinsä Pohitulliin vastustajana.

Petokalalta ottelusta sivussa oli pelintekijä Casey Benson, jonka edellisessä ottelussa pyörähtänyt nilkka pitää sivussa todennäköisesti ainakin kuluvan viikon ajan.

Matsin kulku

KTP aloitti ottelun vahvasti ja vaikka Korihait pyrki pyristelemään vauhdissa mukana, oli kotkalaisten kovuus, nopeus ja osumatarkkuus haipaidoille liikaa. Vieraat nakkelivat varmoin ottein pallon sisään paikasta kuin paikasta samaan aikaan, kun kotijoukkueen hyökkäys ei tuottanut tulosta.

Kun ottelua oli pelattu runsaat 12 minuuttia, sai kotiyleisö ilokseen nähdä, kun oman seuran kasvatti, 16-vuotias Tommi Lehtonen pääsi pelaamaan tämän kauden avausminuuttinsa Korisliigassa. Sähäkästi pelannut Lehtonen sai lopulta vastuuta yli 21 minuuttia ja kiitti luottamuksesta viimeistelemällä 7 pistettä, kaivamalla yhden levypallon ja antamalla yhden koriin johtaneen syötön.

Oman junnupelaajan ilahduttavat otteet eivät kuitenkaan ottelua pelastaneet, vaan KTP-Basket vei rutiininomaisella suorituksella pinnat mukanaan lopputuloksen näyttäessä 71-106 (26-57).

Jo seitsemän ottelun mittaiseksi venähtänyt tappioputki tuo eittämättä muutoksia joukkueeseen lähiaikoina.

Tilastoykköset

Korihaiden pisteykköseksi nousi 16 pistettä, 2 levypalloa ja 2 syöttöä viimeistellyt Anton Cook.

KTP-Basketilta tilastokärkeen kapusi Byron Wesley 23/3/1.

Koko tilastorivi löytyy täältä. 

Osuvimmat letkautukset

”Pelaaminen maistui tosi hyvältä, kun pääsi penkiltä kentälle ja sai pari onnistumistakin siinä. Oli tosi makee fiilis.” -kuluvan kauden liigadebyyttinsä tehnyt Tommi Lehtonen

”Aluksi haluan sanoa, että Tommi Lehtonen, nuori kaveri, olin todella iloinen nähdessäni hänen pelanneen niin hyvin. Että hän tuli sisään eikä pelännyt. Hänellä on loistava tulevaisuus edessään, jos hän jatkaa tuollaisia otteita. Lisäksi haluan sanoa, että olen käynyt täällä monta vuotta ja tiedän omasta kokemuksesta, että kun joukkueella menee huonosti, niin joukkue, valmentaja ja henkilöstö tarvitsee kaiken tuen. On todella raskasta hävitä ja olla negatiivisuuden ympäröimänä, joten nyt joukkue kaipaa erityisesti tukea. Olen nähnyt, kuinka taisteleva joukkue tämä voi olla, se kyllä löytyy sieltä.” – KTP-Basketin valmentaja Tomi Kaminen

Ottelun hai

Illan ainoa ja ehdoton petokala oli 16-vuotias haijunnu Tommi Lehtonen, joka näytti pelottomuudellaan ja peliälyllään pystyvänsä kilpailemaan jo nyt korkealla tasolla.

Seuraavaan koitokseen lähdetään tulevana lauantaina 26.10. hallitsevaa mestaria Karhu Basketia vastaan. Ottelu alkaa klo 17 ja näkyy suorana tuttuun tapaan Elisa Viihde Sport-kanavalla.