Elias Valtonen Jordan Brand Classic-leirille

4.03.2015

Elias Valtonen Jordan Brand Classic-leirille

Toista kautta Korihaiden edustusjoukkueessa pelaava, vasta 15-vuotias Elias Valtonen (196 cm ja 82 kg) on kutsuttu tulevana viikonloppuna Kroatian Zagrebissa järjestettävälle Jordan Brand Classic-leirille. Kyseessä on Niken järjestämä ja maailman kaikkien aikojen parhaan koripalloilijan Michael Jordanin nimeä kantava kutsuleiri, jonne on kutsuttu 40 eurooppalaista nuorta koripalloilijaa.

Elias Valtonen valittiin Jordan Brand Classic-leirille (FotoMika).

Elias Valtonen valittiin Jordan Brand Classic-leirille (FotoMika).

Leiri käydään tulevana viikonloppuna ja leirin ohjelmaan kuuluu kaikkiaan viisi harjoitusta, joissa keskitytään henkilökohtaisten taitojen ja fysiikan kehittämiseen. Leiriltä valitaan 10 arvokkainta pelaajaa, jotka saavat kutsun Yhdysvaltojen Brooklyniin vastaavalla leirille ja mahdollisuuden osallistua Portlandissa järjestettävään legendaariseen Hoop Summit-tapahtumaan.

Elias Valtonen on nuoresta iästään huolimatta pelannut Korihaiden riveissä viime kaudella Korisliigaa ja on tällä kaudella murtautunut edustusjoukkueen vakiokokoonpanoon, pelaten keskimäärin reilut 12 minuuttia ottelua kohden. Valtosen yhden ottelun ennätykset ovat 10 pistettä, neljä levypalloa ja 22.37 minuuttia. Korihaiden edustusjoukkueen ohella Elias Valtonen pelasi viime kaudella valtakunnallisessa ykkösdivarissa toiseksi sijoittuineissa B-pojissa, sekä kuluvalla kaudella valtakunnallisessa ykkösdivarissa tällä hetkellä kolmantena olevissa A-pojissa. Tämän kauden A-poikien sarjassa, vielä B-juniori-ikäinen Valtonen on tehtaillut 22,4 pistettä ja 11,6 levypalloa, ollen pistetilastossa toisena ja levyritilastossa ensimmäisenä.

Hienoja otteita Korihaiden riveissä esittänyt Valtonen on huomioitu myös Euroopan kentillä (FotoMika).

Hienoja otteita Korihaiden riveissä esittänyt Valtonen on huomioitu myös Euroopan kentillä (FotoMika).

Suomen maajoukkueessa Valtonen on pelannut yhteensä 25 ottelua, esiintyen mm. viime kesänä alle 16-vuotiaiden Euroopan mestaruus kisoissa. Vuodenvaihteessa Virossa järjestetyssä Baltic Sea Cupissa 18,3 pistettä, 10 levypalloa, 2,3 syöttöä ja 2 torjuntaa per ottelu tehtaillut Valtonen valittiin 16-vuotiaiden turnauksessa Suomen joukkueen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

”Kutsu Jordan Brand Classic-leirille on hieno osoitus Eliaksen lahjakkuudesta sekä kovasta ja määrätietoisesta harjoittelusta, jota hän on tehnyt koko ikänsä”, kehaisee Korihaiden toiminnanjohtaja Ville Vuorinen. ”Saamme olla ylpeitä myös Korihaiden valmennuksen tasosta, joka on nähtävissä Eliaksen kehityksessä, sekä siinä että hän ylipäätänsä on tullut Uuteenkaupunkiin pelaamaan, vaikka ottajia olisi ollut ympäri Suomea ja Eurooppaa. Lisäksi täytyy nostaa hattua Eliaksen kotijoukoille, jotka päivästä toiseen kuljettavat poikaa Eurasta Uuteenkaupunkiin. Ja vaikka Elias on menestynyt koripallokentällä, hän hoitaa myös sen tärkeimmän eli koulunkäynnin erittäin tunnollisesti”, jatkaa Vuorinen. ”Tämä valinta osoittaa minkälainen pelaaja ja lahjakkuus Elias Valtonen on ja kehottaisin kaikkia koripallon ystäviä Pohitulliin seuraamaan hänen otteitaan niin Korihaiden edustusjoukkueen kuin A-poikienkin otteluissa, kun se vielä on mahdollista”, päättää Vuorinen.