Elmo Eräkangas täydentää Korihaiden liigajoukkueen

3.08.2022

Elmo Eräkangas täydentää Korihaiden liigajoukkueen

Espoo Basket Teamin kasvatti Elmo Eräkangas debytoi Korisliigassa Korihaiden paidassa.

Uudenkaupungin Korihaiden Korisliiga-joukkue täydentyy vielä yhdellä palasella, kun 20-vuotias Elmo Eräkangas liittyy haiparveen 1+1-vuotisella sopimuksella.

Espoo Basket Teamin kasvatti on pelannut kolme kautta divisioona A:ssa Munkkiniemen Kisapoikien sekä Helsingin NMKY:n riveissä. 198-senttinen laituri tilastoi kaudella 2020–21 MuKin paidassa 20 ottelussa keskimäärin 5,4 pistettä ja 3,9 levypalloa 22 minuutin peliajalla.

Viime kaudella HNMKY:n paidassa ottelut jäivät varusmiespalveluksen takia yhdeksään otteluun. Tehoja kertyi niissä otteluissa keskimäärin 2,1 pistettä ja 1,8 levypalloa vajaan vartin peliajalla.

Maajoukkuekokemusta Eräkankaalta löytyy viiden ottelun verran 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoista vuodelta 2018.

– Elmo on rymistelijä kentällä ja hän tuo meille kovaa työntekoa ja puolustusvoimaa. Toivoisin hänen olevan tärkeä työjuhta meille. Elmo on kova treenaaja, tunnollinen tekemään töitä ja haluaa kehittyä pelaajana, päävalmentaja Tero Vasell kommentoi.

– Olen todella innoissani ensimmäisestä Korisliiga-kaudesta. Uskon, että Korihait on Teron valmennuksessa sopiva ympäristö kehittyä. Tulevan kauden tavoitteena on olla pelaaja, jolle voi antaa vastuuta. Tulevaisuuden tavoitteena on päästä pelaamaan joskus ulkomaille, Eräkangas kertoo.

Korihait lähtee tulevaan Korisliiga-kauteen seuraavalla joukkueella: