Ennakko: 1500. SM-sarjaottelu

10.02.2023

Ennakko: 1500. SM-sarjaottelu

Alemmassa jatkosarjassa Korihailla on sunnuntaina edessään kauden toinen vierailu Tampereen legendaariselle Pyynikin palloiluhallille. Haiparvi metsästää jo viidettä peräkkäistä voittoa Korisliigassa, mikä olisi ensimmäinen kerta sitten kauden 2010-11, kun haiparvi onnistuu voittomaan viisi peliä peräkkäin. Ks. kaudella Korihait voitti parhaimmillaan kuusi ottelu putkeen, joten se on lähihistorian pisin putki voittojen saralla.

Historiasta puheen ollen sunnuntain ottelu on Korihaiden seurahistorian 1 500. SM-sarjaottelu. Korihaista tulee vasta neljäs seura kautta aikojen, joka rikkoo tuon rajapyykin. KTP-Basket (2 241), sunnuntain vastustaja Tampereen Pyrintö (1 879) ja Torpan Pojat (1 663) ovat ainoat joukkueet, jotka ovat pelanneet enemmän otteluita, kuin reilun 15 000 asukkaan kaupungin joukkue SM-tasolla. Se on aika kova suoritus se.

Pyrintö on voittanut edellisestä viidestä ottelusta kaksi ja kotona joukkue on voittanut kolme edellistä ottelua. Edellisessä ottelussa kaatui paikallisvastustaja BC Nokia viidellä pisteellä (79-74). Pyrintö on alemmassa jatkosarjassa sijalla kolme eli sijan perässä viimeistä pudotuspelipaikkaa. Korihait puolestaan on kahdeksalla voitolla viidentenä, ja pudotuspelipaikkaan matkaa on neljä voittoa.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen loppiaisena päättyi Pyynikillä kotijoukkueen murskavoittoon, joten Korihait lähtee maksamaan kalavelkoja, tukenaan täysi bussilastillinen haifaneja takaamassa Pohitullin tunnelman Tampereella. Fanibussi starttaa matkaan sunnuntaina klo 14.00 Ugin linja-autoasemalta.

Valmentajien kommentit

Miikka Sopanen, Pyrintö:

”Kovassa vireessä oleva Korihait tulee haastamaan Pyynikin kotitaikaa. Alempi loppusarja on erinomainen tuote, jokaisella ottelulla on suuri merkitys.”

Tero Vasell, Korihait:

”Viikon tauolta viikkoon, jossa on kolme peliä. Urakka alkaa Pyynikiltä, jossa kotijoukkue taistelee pudotuspelipaikasta. Viime kerralla saatiin opetus, ja nyt toivottavasti näkyy, että olemme ottaneet opiksi. Pyrinnön 1v1-pelaaminen pitää saada aisoihin ja itse pitää huoli pallosta. Juuri saadun tiedon mukaan Ukista tulee bussillinen kannattajia mukaan, joka tuo meille ehdottomasti lisää energiaa ja tukea taisteluun.”

Kokoonpanot

Pyrintö:

L.J. Thorpe, Ike Smith, Tylan Birts, Valtteri Leppänen, Lassi Kilpinen, Osku Heinonen, Roni Ahvenjärvi, Panu Peltokangas, Arttu Pitkänen, Jaquan Lawrence, Kion Williams.

Sivussa: Tomas Pihlajamäki

Korihait:

Prince Oduro, Trey Niemi, Aamos Nikula, Nick Stampley, Elmo Eräkangas, Joni Herrala, Bojan Sarcevic, Manuel Barnes, Tommi Lehtonen, Quin Cooper, Jalen Jackson, Mikael Aalto.

Sivussa: Jaakko Lahti, Akseli Arvonen, Mio Hyvönen, Viljami Arvonen

GTD 75% = pelaaja on todennäköisesti mukana ottelussa
GTD 25% = pelaaja on todennäköisesti pois pelistä

Pyrintö – Korihait sunnuntaina 12.2.2023 klo 17.00 Pyynikin palloiluhallilla. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 16.50 alkaen! Virallinen vieraskisakatsomo Ravintola Kirstassa.