Ennakko: Jatkosarja käyntiin

27.01.2023

Ennakko: Jatkosarja käyntiin

Viikon alkua sekoitti kentän ulkopuoliset asiat, mutta lauantaina päästään vihdoinkiin siihen itse olennaiseen eli koripallon pelaamiseen. Korisliigassa starttaa perjantaina jatkosarjat ja Korihaiden vuoro on startata alempi jatkosarja lauantaina Uusikaupunki Areenalla, kun runkosarjassa seitsemänneksi sijoittunut Lapuan Kobrat asettuu vastaan.

Korihait lähtee kymmenen ottelun jatkosarjaan viidellä voitolla. Ero edellä olevaan Lahti Basketballiin on kaksi voittoa ja keskinäiset ottelut ovat korieron turvin Korihaille eduksi. Pudotuspeliviivaan on tällä hetkellä kuusi voittoa, joten playoff-paikka on pitkän matkan takana, mutta kuten päävalmentaja Tero Vasell totesi voitokkaan Vilpas-ottelun jälkeen: ”Uskomme, että menemme vielä 7-8 paikalta pudotuspeleihin. Matka on iso, naurakoon kuka nauraa kauden jälkeen.”

Kobrat aloitti kauden huimaavalla tahdilla johtaen jopa sarjaa, mutta yhdeksän ottelun tappioputki koitui lopulta kohtaloksi ylemmän jatkosarjapaikan varmistamisen kannalta. Tuo pitkä tappioputki katkesi nimenomaa Korihaiden kustannuksella viime viikon tiistaina, jolloin Kobrat voitti trillerissä Haiparven kahdella pisteellä (74–76). Ensimmäinen keskinäinen peli pelattiin marraskuussa ja sekin oli tasainen, mutta Kobrat vei pisteet kuudella pisteellä (86–80).

Viime viikon kotimatsissa vieraiden tehokkaimmat olivat Danny Pippen II (24/10), Denzel Livingston (21/13) ja KJ Jackson (15/4/6). Korihailta puolestaan tehokkain oli Nick Stampley (10/10), mutta korisukkaa heiluttu eniten Quin Cooper (15/1), Jalen Jackson (14/3), Prince Oduro (13/8) ja Bojan Sarcevic (12/7/5).

Valmentajien kommentit

Tero Vasell, Korihait:

”Jatkosarja pääsee vauhtiin meidän osalta lauantaina, kun vieraaksi saapuu Kobrat. Viime peli heitä vastaan kotona oli tiukka ja nyt tietenkin pyrimme kääntämään tällä kertaa meille. Haaste on kova ja painopisteenä Kobrien hyökkäysvoiman tukahduttaminen. Kamppailua joka pallosta tarvitaan.”

Ville Turja, Kobrat:

”Sitten polkaistaan ylemmät ja alemmat sarjat käyntiin.. Lähellä oli päästä ylempään sarjaan, mutta kuitenkin nyt taistelu jatkuu alemmassa jatkosarjassa. Viimeisiä runkosarjakierroksia on turha jossitella, koska matkanvarrella oli tarvittavat pisteet otettavissa, mutta emme vain siihen vielä pystyneet. Lähdetään matsi kerrallaan pelaamaan alemman sarjan 10 matsia ja katsotaan mihin se riittää. Vastassa huomenna Korihait jonka kohtasimme hiljattain. Molemmilla joukkueilla siis on toisten tekeminen varmasti hyvin tiedossa ja sanoisin, että ottelun ratkaisee se kumpi saa paremmin minimoitua pitkät heikommat hetket matsissa. Korihait voitti juuri pitkästä aikaa Vilppaan vieraskentällä ja sai siitä varmasti aimoannoksen itseluottamusta. Kaikki pelaajamme ovat kunnossa ainakin ennen iltapäivätreeniä.”

Kokoonpanot

Korihait:

Prince Oduro, Aamos Nikula, Nick Stampley, Elmo Eräkangas, Joni Herrala, Jaakko Lahti, Bojan Sarcevic, Manuel Barnes, Tommi Lehtonen, Quin Cooper, Jalen Jackson, Mikael Aalto.

Sivussa: Trey Niemi, Akseli Arvonen, Mio Hyvönen, Viljami Arvonen

Kobrat:

Kaelin KJ Jackson, Denzel Livingston, Juho Lehtoranta, Antto Nikkarinen, Danny Pippen II, Henry Boyd, Jussi Turja, Chrysostom Chukwuma, Atte Perttu, Javion Ogunyemi, Justus Kilpinen.

Sivussa: Juho Pihlajamäki

GTD 75% = pelaaja on todennäköisesti mukana ottelussa
GTD 25% = pelaaja on todennäköisesti pois pelistä

Uusikaupunki Areenan erikoisjärjestelyt

Monitoimijatalo Wintterin rakennustöiden takia Uusikaupunki Areenan järjestelyissä on tapahtunut muutoksia, jotka katsojien tulee ottaa huomioon otteluun saapuessa. Areenan parkkipaikat löytyvät ainoastaan jäähallin (Koulupolku 1) pihalta. Sisäänkäynti areenalle tapahtuu kaupungin puoleisesta päädystä ns. ”vanhan sisäänkäynnin” kautta.

Korihait – Kobrat lauantaina 28.1.2023 klo 17.00 Uusikaupunki Areenalla. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 16.50 alkaen.

Jälkipelit Ravintola Kirstassa ottelun jälkeen! Ottelulipulla/kausikortilla -10% alennus ruoasta. Luvassa myös pelaajahaastattelu.