Ennakko: Kausi alkaa – Bojan kohtaa vanhan seuransa

30.09.2021

Ennakko: Kausi alkaa – Bojan kohtaa vanhan seuransa

Bojan Sarcevic kohtaa kauden avausottelussa vanhat pelikaverinsa Kauhajoelta. Kuva: Eero Siivonen

Perjantaina se alkaa. Uudenkaupungin Korihait saa kunnian avata Korisliiga-kauden Uusikaupunki Areenalla viime kevään hopeajoukkuetta Kauhajoen Karhu Basketia vastaan.

Molempien joukkueiden preseasonia voidaan pitää tuloksellisesti onnistuneena, sillä Karhu Basket otti kaikista neljästä harjoitusottelusta voitot ja Korihait voitti neljästä pelaamastaan ottelusta kolme. Kauhajokelaisten voitot tulivat kahdesti BC Nokiasta (82-59 ja 97-49), Bisonsista (92-63) ja ruotsalaisesta BC Luleåsta (110-79). Korihait hävisi ensimmäisen harjoitusottelunsa Loimaalla Biisoneille (63-61), mutta otti Uusikaupunki Areenalla voitot Lapuan Kobrista (80-72), Tampereen Pyrinnöstä (88-78) ja revansin Bisonsista jatkoajan jälkeen (77-70).

Karhu Basketin kotimainen osasto on uusitunut merkittävästi, sillä viime kauden joukkueesta Bojan Sarcevic siirtyi haipaitaan, Okko Järvi Belgiaan, Antti Niskanen alasarjoihin, Thomas Vehmanen Loimaalle ja Mikael Laihonen Joensuuhun.

Tilalle hankittiin edelliset kolme kautta Korihaissa pelannut Miikka Marttinen, takamies Severi Kaukiainen Kouvoista ja maajoukkuepelaaja Henri Kantonen, joka pelasi viime kaudella Ranskan ProB-sarjassa. Ulkomaalaisosastolla nähdään tuttuja pelaajia edellisiltä Karhu Basketin mestaruusvuosilta, sillä paluun Kauhajoelle tekevät Rene Rougeau ja Cameron Jones. Rougeau on kahden SM-kullan mies ja palkintokaapista löytyy myös vuoden ulkomaalaispelaajan valinta. Jones valittiin vuoden 2019 SM-finaalien arvokkaimpana pelaajana.

Kaksi muuta vahvistusta ovat 206-senttinen Lee Skinner ja 198-senttinen Malik Toppin. Joukkueen kerrotaan etsivän vielä aloittavaa sentteriä. Karhu Basketin vahvuudesta löytyy myös Brandon Alston, mutta hänen tarkoituksena on lähtökohtaisesti olla vain harjoitusringissä.

Karhu Basket on vienyt 25 edellistä keskinäistä ottelua Korihaita vastaan. Haiden viimeisin voitto on 25. helmikuuta 2012, jolloin Korihait voitti Kauhajoella pisteellä 80-79.

Valmentajien kommentit

Jarno Nikula, Korihait:

”Toivotaan, että harjoitusotteluiden pirteä ilme säilyy ja saadaan vielä lisää huolellisuutta ja agressiivisuutta sarja-avaukseen. Vastus ei ole helpoimmasta päästä.”

Janne Koskimies, Karhu Basket:

”Korisliigakautemme starttaa Pohitullin Palloiluhallista ja Karhu Basket Fan Club on tietysti joukkueen tukena täyden bussin vahvuudella. Vastustajamme peliä pyörittää meille kovin tuttu mies, jonka syöttötyöskentelyä meidän tulee pystyä vaikeuttamaan. Korihait on tehnyt panostuksia uuteen joukkueeseen, eikä Ukista varmasti haeta pisteitä tällä kaudella aiempaan malliin.”

Kokoonpanot

Korihait:

Jalen Henry, Aamos Nikula (GTD 50%), Unique McLean, Atte Perttu, Koby Thomas, Bojan Sarcevic, Manuel Barnes, Sebastian Lindberg, Deng Riak, Tommi Lehtonen.

Sivussa: Jaakko Lahti, Akseli Arvonen, Mio Hyvönen

Karhu Basket:

Cameron Jones, Rene Rougeau, Henri Kantonen, Severi Kaukiainen, Eero Innamaa, Miikka Marttinen (GTD 75%), Joona Hakamaa, Lee Skinner, Kalle Peltonen.

Sivussa: Malik Toppin

Korihait – Karhu Basket 1.10.2021 klo 18:30 Uusikaupunki Areenalla. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 18:20 alkaen! Otteluisäntänä Lounaisrannikon Osuuspankki ja OP Koti. Otteluinfon löydät tästä.