Ennakko: Korihait haastaa Seagullsin tähtisikermän

21.10.2021

Ennakko: Korihait haastaa Seagullsin tähtisikermän

Jatkaako Sebastian Lindberg ennätyspisteiden tekoa perjantaina Helsingissä? Kuva: Eero Siivonen

Kauaa ei Korihait (0-5) ehdi murehtia keskiviikon kotitappiota, kun pelit taas jatkuvat. Perjantaina joukkue matkustaa pääkaupunkiin Helsinki Seagullsin (4-1) vieraaksi. Seagulls on sarjataulukon sijalla kolme.

Seagulls hävisi kauden avausottelunsa Kouvoille (78-83), mutta on sen jälkeen ottanut vakuuttavat voitot Bisonsista (83-71), BC Nokiasta (92-65), KTP-Basketista (97-89) ja viimeksi Pyrinnöstä (115-72). Edellisessä ottelussa Pyrinnön paikkapuolustusta vastaan Seagulls teki Korisliiga-ennätyksen upottamalla peräti 31 onnistunutta kolmosta. Heittojakin joukkue otti kaaren takaa hulppeat 56.

Tähtisikermältään Seagullsin joukkue on aivan omassa luokassaan Suomessa. Edelliskausilta tutut Shawn Huff (12,6/6,6/1,0), Antti Kanervo (9,3/2,8/2,8), Tuukka Kotti (8,6/8,0/3,4) ja Timo Heinonen (9,0/4,0/1,4) saivat kesän aikana rinnalleen Lassi Nikkarisen (17,0/1,6/5,6) ja yhden kaikkien aikojen suomalaispelaajista Petteri Koposen (15,4/1,8/3,6). BC Nokialta tullut Nikkarinen on ollut yksi koko sarjan nousevimpia tähtiä ja on Seagullin paras pistemies toistaiseksi. Koponen puolestaan on edellisissä otteluissa päässyt kunnolla vauhtiin. Penkiltä tullut Koponen upotti mm. Pyrintöä vastaan 24 minuutin peliajalla 27 pistettä ja kolmoset upposivat 9-11.

Ulkomaalaisvahvistuksia joukkueella on tällä hetkellä kaksi: laituri Zaccheus Darko-Kelly (10,6/4,0/3,4) ja sentteri Brandon Sherrod (19/11/1), joka on pelannut ainoastaan ensimmäisessä ottelussa.

Joukkueet ovat kohdanneet vuosien saatossa 17 kertaa ja Seagulls on vienyt yhtä lukuun ottamatta kaikki keskinäiset matsit.

Valmentajien kommentit

Jussi Laakso, Seagulls:

”Kisahalli, perjantai-ilta ja vastassa Korihait. Haluamme jatkaa oman toteutuksen kehittämistä ja pitää tiiviillä joukkuepuolustuksella Korihait ja maestro Bojan epämukavuusalueillaan. Vastustajan heittäminen on ollut laadukasta viime otteluissa, joten heittäjien tunnistaminen on yksi avainasioista. Toivottavasti Kisahalli on täynnä, kuten kahdessa aiemmassakin kotiottelussa ja meininki fanien keskuudessa sen mukainen.”

Jarno Nikula, Korihait:

”Perjantai ilta ja kisahalli. Seagullsin miehistö hakee vertaistaan. Jokaiselle pelipaikalle löytyy maaajoukkuetason pelaaja. Meidän jokaisen on onnistuttava molemmissa päissä kenttää erittäin hyvin tapellaaksemme pisteistä.”

Kokoonpanot

Seagulls:

Zaccheus Darko-Kelly, Samuli Mäkelä, Shawn Huff, Timo Heinonen, Antti Kanervo, Sakari Laakso, Tuukka Kotti, Lassi Nikkarinen, Petteri Koponen, Emil Skyttä, Santeri Makkonen.

Sivussa: Brandon Sherrod

Korihait:

Jalen Henry, Aamos Nikula, Unique McLean, Atte Perttu, Bojan Sarcevic, Manuel Barnes, Sebastian Lindberg, Deng Riak, Tommi Lehtonen.

Sivussa: Jaakko Lahti, Akseli Arvonen, Mio Hyvönen, Samuel Valtonen, Jalen Jackson

Helsinki Seagulls – Korihait perjantaina 22.10.2021 klo 18.30 Töölön kisahallissa. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 18.20 alkaen!