Ennakko: Korihait Pohjois-Karjalaan

2.11.2021

Ennakko: Korihait Pohjois-Karjalaan

Jalen Jackson debytoi vahvasti Korihaiden paidassa lauantaina upottaen 15 pistettä. Kuva: Eero Siivonen

Uudenkaupungin Korihait (0-7) esitti viime lauantain kotiottelussa pirteitä otteita, kun joukkue oli jo minuutti ennen loppua voitossa kiinni, mutta Kouvot vei ottelun lopulta kahdella pisteellä. Tuon ottelun toivotaan antavan tarvittavan sisupiikin Korihaille tähän viikkoon, kun tiedossa on kaksi ottelua. Ensimmäinen niistä on keskiviikkona Joensuussa Kataja Basketia (3-4) vastaan.

Sarjassa seitsemännellä sijalla majaileva Kataja Basket on esittänyt ailahtelevia otteita alkukauden peleissä. Seitsemästä pelistä on kasassa kolme voittoja, jotka ovat tulleet Bisonsista, BC Nokiasta ja KTP-Basketista. Tappion Kataja on kärsinyt Seagullsille, Pyrinnölle ja Kobrille.

2010-luvun kestomenestyjä hankki kesän siirtomarkkinoilta kaksi kotimaista pelaajaa: Mikael Laihosen Kauhajoelta ja Joona Tuomalan Kaarinasta. Joensuulaisten epäonneksi kumpikaan ei ole vielä tehnyt debyyttiään Kataja-paidassa loukkaantumisten johdosta.

Susijengi-takamies Jamar Wilson (19,6/4,1/4,4) on ollut erinomaisessa vireessä alkukaudesta. Sarjan kolmanneksi parhaimmalla pistemiehellä kolmoset ovat uponneet 46 prosentin tarkkuudella. Myös Niko Mattilan (10,4/1,4/2,7) alkukausi on ollut hyvä. Nuoret pelaajat Tomi Lommi (4,6/1,3/1,0) ja Valtteri Mervola (5,7/2,1/1,1) tuovat syvyyttä Katajan takamiesosastolle.

Ulkomaalaisvahvistuksina Katajalle pelaa ennenkin Suomessa otellut 201-senttinen Christopher McKnight (16,3/5,3/1,9), 193-senttinen Markel Crawford (13,3/3,7/2,3), 201-senttinen Rhamel Brown (7,1/7,1/3,0) ja 196-senttinen Trey Landers (6,9/7,3/1,7).

Korihaiden Bojan Sarcevic tarvitsee neljä koriin johtanutta syöttöä noustakseen ohi Teemu Rannikon kaikkien aikojen syöttötilastossa. Lisäksi Sarcevic rikkoo 7 000 pisteen rajapyykin keskiviikkona, mikäli hän pussittaa kaksi pistettä. Atte Perttu puolestaan voi kahdella onnistuneella kolmosella rikkoa 300 onnistuneen kolmosen rajapyykin Korisliigan. Kaikkien aikojen tilastoissa Perttu on sijalla 101. Kärjessä on nykyinen Kataja Basketin päävalmentaja Petri Virtanen 1 440 onnistuneella kolmosella.

Korihait ja Kataja Basket ovat vuosien saatossa kohdanneet 64 kertaa. 41 ottelua on kääntynyt Katajan voittoon. Korihait on edellisen kerran Joensuussa voittanut 19. maaliskuuta 2010.

Valmentajien kommentit

Petri Virtanen, Kataja Basket:

”Korihait vahvisti joukkuettaan aiemminkin Suomessa pelanneella Jalen Jacksonilla ja oli heti lähellä voittaa Kouvot kotonaan. Bojan Sarcevic johtaa peliä takakentältä ja jahtaa sarjan syöttötilaston kaikkien aikojen kärkipaikkaa – hänen hidastaminen on ottelussa isona teemana. Nyt haetaan kokonaisuutena energistä esiintymistä kotikentällä!”

Jarno Nikula, Korihait:

”Pitkä matka edessä. Otetaan hyvät asiat Kouvot-pelistä mukaan ja lähdetään parantamaan heikkouksia. Tavoite ottaa kauden ensimmäinen voitto, jotta matka takaisin Ukiin olisi vähän lyhyempi.”

Kokoonpanot

Kataja Basket:

Christopher McKnight, Trey Landers, Rhamel Brown (GTD 50%), Valtteri Mervola, Tomi Lommi, Erik Vänttinen, Mikael Laihonen (GTD 50%), Niko Mattila, Markel Crawford, Jamar Wilson, Valtteri Pihlajamäki.

Sivussa: Joona Tuomala, Juho Kaltiainen

Korihait:

Jalen Henry, Aamos Nikula, Unique McLean, Atte Perttu, Bojan Sarcevic, Manuel Barnes, Sebastian Lindberg, Deng Riak, Tommi Lehtonen, Jalen Jackson.

Sivussa: Jaakko Lahti, Akseli Arvonen, Mio Hyvönen, Samuel Valtonen

Kataja Basket – Korihait keskiviikkona 3.11.2021 klo 18.30 LähiTapiola Areenalla. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 18.20 alkaen!