Ennakko: Loppurutistus alkaa BC Nokian vierailulla Pohitullissa

3.03.2023

Ennakko: Loppurutistus alkaa BC Nokian vierailulla Pohitullissa

Huudattaako Mikael Aalto ja Korihait lauantaina kotiyleisöä?

Maajoukkuetauko on vietetty ja Korisliigassa on alkanut neljän ottelun mittainen loppukiri. Yksikään sarjasijoitus ei ole vielä ratkennut, joten panoksia riittää seuraavien kolmen viikon aikana. Alemmassa jatkosarjassa panokset ovat korkeana, kun ratkaistaan kaksi viimeistä pudotuspelipaikkaa sekä sarjasta putoajan kohtalo. Lauantaina Uusikaupunki Areenalla kohtaavat noista kahdesta eri panoksesta taistelevat joukkueet, kun Korihaiden vieraaksi saapuu BC Nokia.

Haiparvi yrittää viimeisissä otteluissa varmistaa ensi kauden Korisliiga-paikkansa mahdollisimman nopeasti, kun taas BC Nokia yrittää varmistaa pudotuspelipaikkansa mahdollisimman nopeasti. Tällä hetkellä Korihailla yhdeksän voittoa ja sijan alempana olevalla Tapiolan Hongalla seitsemän voittoa ennen perjantain Lahti–Honka-ottelua. Kolmen ottelun voittoputkessa liitävä Nokia puolestaan on kiinni seitsemännessä sijassa 15:llä voitolla. Sijan alempana hiipi Kobrat ja Pyrintö 13 voitolla, mutta Nokialla alkaa näin ollen olemaan suhteellisen turvallinen tilanne pudotuspelipaikan suhteen. Mutta yksikään sija ei vielä ole varma, joten odotettavissa on kiihkeää taistelua sarjapisteistä lauantaina.

Kiihkeitä kamppailuja onkin Korihaiden ja BC Nokian välillä tällä kaudella nähty. Tunnelma on ollut tiivis niin kentällä kuin katsomossa, josta saadaan kiittää molempien joukkueiden hienoja ja äänekkäitä faneja. Keskinäiset pelit ovat tällä kaudella menneet 2-1 nokialaisille, mutta jokainen ottelu on ollut äärimmäisen tasainen ja jännittävä. Syksyllä BC Nokia voitti Uudessakaupungissa jatkoajan jälkeen lukemin 85-83. Joulun välipäivinä näätälauma oli kotonaan parempi lukemin 93-86, mutta jatkosarjan ensimmäisessä kohtaamisessa Korihait ryösti pisteet viimeisellä visiitillään Nokian palloiluhallilla lukemin 68-61. Kolmen ottelun yhteistulos on siis äärimääisen tasainan 239-237.

Edellisessä ottelussa Lapualla loukkaantunut Trey Niemi ei ole lauantaina kokoonpanossa. Onneksi kuitenkin loukkaantuminen ei ollut vakava, mutta varotoimenpiteenä Niemi ei ole vielä mukana kokoonpanossa.

Tammikuussa kannattajien tilaamat personoidut pelipaidat ovat saapuneet. Voit noutaa omasi ennen ottelua Uusikaupunki Areenalta toiminnanjohtaja Casper Santaselta.

Valmentajien kommentit

Tero Vasell, Korihait:

”Tauon jälkeen saadaan vieraaksi voittoputkessa porskuttava BC Nokia. Nokia haastaa vastustajan kuin vastustajan kovuudellaan ja tämän haasteen me otamme vastaan mielellään Pohitullissa Korihait-kannattajien pitäessä meteliä.”

Greg Gibson, BC Nokia:

”Reps have been burned out. Our players are tired of hearing the coaches voices. Good to have a game against a team that demands our full attention in Korihait.”

Kokoonpanot

Korihait:

Prince Oduro, Nick Stampley, Elmo Eräkangas, Joni Herrala, Bojan Sarcevic, Manuel Barnes, Mio Hyvönen, Tommi Lehtonen, Quin Cooper, Jalen Jackson, Mikael Aalto.

Sivussa: Trey Niemi, Aamos Nikula, Jaakko Lahti, Akseli Arvonen, Viljami Arvonen

BC Nokia:

Perrion Callandret, Malik Benlevi, Antero Lehto, Alan Herndon, Mikael Laihonen, Niko Mattila, Hugo Boman, Johnathan Stove, Elias Sauramo, Kalle Peltonen.

Sivussa: Antti Ahonen, Kalle Kuhalampi, Ryan Batte

GTD 75% = pelaaja on todennäköisesti mukana ottelussa
GTD 25% = pelaaja on todennäköisesti pois pelistä

Uusikaupunki Areenan erikoisjärjestelyt

Monitoimijatalo Wintterin rakennustöiden takia Uusikaupunki Areenan järjestelyissä on tapahtunut muutoksia, jotka katsojien tulee ottaa huomioon otteluun saapuessa. Areenan parkkipaikat löytyvät ainoastaan jäähallin (Koulupolku 1) pihalta. Sisäänkäynti areenalle tapahtuu kaupungin puoleisesta päädystä ns. ”vanhan sisäänkäynnin” kautta.

Korihait – BC Nokia lauantaina 4.3.2023 klo 18.00 Uusikaupunki Areenalla. Otteluisäntänä Uudenkaupungin Urheilukeskus. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 17.50 alkaen.

Jälkipelit Ravintola Kirstassa ottelun jälkeen! Ottelulipulla/kausikortilla -10% alennus ruoasta. Luvassa myös pelaajahaastattelu.