Ennakko: Luontoillat jatkuvat Uusikaupunki Areenalla

8.03.2022

Ennakko: Luontoillat jatkuvat Uusikaupunki Areenalla

Kuva: Ella Jalava

Viidestä edellisestä ottelusta kolme voittanut Korihait (5-20) pelaa tällä viikolla elintärkeät ottelut. Toki kaikki ottelut ovat tässä vaiheessa tärkeitä, mutta kun joukkueella on mahdollisuus ottaa tällä viikolla pisteitä kahdesta kotiottelusta, niin tätä tilaisuutta ei kannattaisi olla hyödyntämättä.

Ensin keskiviikkona Uusikaupunki Areenalle luikertelee Lapuan Kobrat (9/16). Kobrat on alemman jatkosarjan sijalla neljä ja voiton päässä pudotuspeliviivasta. Tällä kaudella Kobrat on vienyt molemmat keskinäiset ottelut: ensin Ugissa lokakuussa 12 pisteellä ja joulukuussa Lapualla 29 pisteellä. Tuon joulukuisen Korihait-voiton jälkeen Kobrilla onkin ollut hieman vaikeampaa. Edellisestä kymmenestä ottelusta lapualaiset ovat voittaneet kaksi. Nuo voitot tulivat Bisonsista ja viime kierroksella Kataja Basketista.

Joukkueen tärkeimmät pelaajat ovat Korisliigan pistetilaston ykkönen Christian Lutete IV (23,0/4,6/1,8), väkivahva B.J. Raymond (13,0/5,1/2,9) ja Antto Nikkarinen (6,0/2,5/6,4). Syöttötilaston kolmonen on tosin sivussa tästä ottelusta, joten se on merkittvä poissaolo lapaualaisille. Mainittakoon myös ex-Korihai Justus Kilpinen (3,5/2,1/0,9).

Valmentajien kommentit

Teemu Turunen, Korihait:

”Viime Lapuan kohtaamisesta onkin vierähtänyt jo jonkin aikaa. Pallonscreen-puolustus tulee olemaan yksi ottelun merkittävä tekijä. Oma hyökkäyspään tekeminen pitää pystyä mukautumaan Lapuan puolustus tapaan.”

Ville Turja, Kobrat:

”Maaottelutauon jälkeinen ottelu Katajaa vastaan oli meiltä melko tasapainoinen suoritus koko ottelun ajan ilman pitkiä heikompia jaksoja ottelun sisällä. Mieltä lämmitti etenkin joukkueen kommunikointi ja toteutus puolustuksessa. Korihait on saanut hienon vaihteen päälle. He ovat viimeaikoina pystyneet Bojanin johdolla kääntämään useamman tiukan ottelun lopussa voitoksi. Tavoitteena otteluun lähdettäessä on ehdottomasti mennä edelleen eteenpäin joukkueena hyökkäämisessä. Bojanin pelinrakentelun vaikeuttaminen on aina avain asia kun pelataan hänen joukkueitaan vastaan. Myös levypallopelaamisessa pitää olla tahtotila ja pelivalmius kohdillaan, jotta annamme itsellemme mahdollisuuden taistella voitosta huomenna.”

Kokoonpanot

Korihait:

Gokul Natesan, Atte Perttu, Bojan Sarcevic, Manuel Barnes, Sebastian Lindberg, Tommi Lehtonen, Mitchell Smith, Jarett Croff, Jalen Jackson.

Sivussa: Aamos Nikula, Jaakko Lahti, Akseli Arvonen, Mio Hyvönen, Samuel Valtonen

Kobrat:

Chrysostom Chukwuma, Juho Lehtoranta, Andre Wesson Jr., Henry Boyd, Jussi Turja, Stokley Chaffee Jr., Christian Lutete IV, Justus Kilpinen, B.J. Raymond.

Sivussa: Antto Nikkarinen, Ville Taipale, Niko Mantere

Uusikaupunki Areenan erikoisjärjestelyt

Monitoimijatalo Wintterin rakennustöiden takia Uusikaupunki Areenan järjestelyissä on tapahtunut muutoksia, jotka katsojien tulee ottaa huomioon otteluun saapuessa. Areenan parkkipaikat löytyvät ainoastaan jäähallin (Koulupolku 1) pihalta. Sisäänkäynti areenalle tapahtuu purettavan Viikaisten koulun puoleisesta päädystä ns. ”vanhan sisäänkäynnin” kautta. Otteluinfosta löydät kattavan paketin ottelutapahtuman järjestelyistä.

Korihait – Kobrat Lapua keskiviikkona 9.3.2022 klo 18.30 Uusikaupunki Areenalla. Otteluisäntänä Vakka-Lukko. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 18.20 alkaen! HUOM. Ottelussa on käytössä kasvomaskiedellytys.