Ennakko: Maajoukkuetauon jälkeen Lapualle

17.11.2022

Ennakko: Maajoukkuetauon jälkeen Lapualle

Korihaiden tavoitteena on tulla ryminällä maajoukkuetauolta. Kuva: Ville Vuorinen

Korisliigan maajoukkuetauko loppui keskiviikkona ja perjantaina Korihait pääsee jatkamaan taisteluaan kohti parempia sijoituksia. Vastaan asettuu Lapuan Kobrat, joka monien yllätykseksi johtaa sarjaa seitsemällä voitolla yhdeksestä ottelusta.

Kobrilla on varsin laaja kärkirotaatio, jota on päävalmentaja Ville Turjan helppo pyörittää. Kotimaiset pelaajat ovat laadukkaita roolipelaajia, jotka tukevat ulkomaalaisvahvistusten huikeaa tähtitaitoa. Mm. Antto Nikkarinen (2,8/2,0/3,1), Chrysostom Chukwuma (6,1/3,1/0,3), Henry Boyd (2,7/1,3/1,0) ja Juho Lehtoranta (2,2/2,0/0,2) täyttävät paikkansa ja löytyyhän lapualaisjoukkueesta myös kaksi ex-Korihaita Justus Kilpinen (6,0/2,7/0,9) ja Atte Perttu (1,4/0,5/0,1).

Vahvistusrintama Lapualla on jälleen kivenkova, jota tähdittää sarjan toiseksi paras pistemies KJ Jackson (20,3/3,9/5,6). Muut vahvistukset ovat Denzel Livingston (13,5/4,5/1,4), Eric Adams Jr. (9,2/4,7/0,2) ja Danny Pippen (19,7/7,1/1,0).

Valmentajien kommentit

Ville Turja, Kobrat:

”Meidän osalta kahden viikon maaottelutauko alkaa olla takanapäin. Tauon aikana on saatu paranneltua pieniä vaivoja ja sairasteltu syysflunssia pois alta. Tämän viikon aikana on päästy kunnolla treenaamaankin. Mielestäni pelaajat harjoittelevat hyvin ja ovat varmasti valmiina kun huomenna pallo heitetään ilmaan.
Korihait on erittäin vaarallinen joukkue. He ovat olleet muutaman ottelun lopussa epäonnisia ja hävinneet tiukasti. Lisäksi kaksi voittoa jotka Korihait on ottanut on nimen omaan joukkueista joille me olemme hävinneet. Keskittyminen ja pelivalmius tulee jälleen olla huippuluokkaa, että pisteet saataisiin jäämään Lapualle.”

Tero Vasell, Korihait:

”Tauot taukoiltu ja kaikennäköisiä tilanteita sattunut, mutta ollaan päästy treenaan ja pieniä viilauksia ajettu sisään. Lapualle mennään haastamaan sarjakärkeä hymyssä suin ja tarkoituksena tuoda kamppailupelaaminen takaisin meidän tekemiseen.”

Kokoonpanot

Kobrat:

KJ Jackson, Denzel Livingston, Eric Adams Jr., Juho Lehtoranta, Danny Pippen, Henry Boyd, Jussi Turja, Chrysostom Chukwuma, Atte Perttu, Justus Kilpinen.

Sivussa: Antto Nikkarinen, Juho Pihlajamäki

Korihait:

Prince Oduro, Trey Niemi, Nick Stampley, Elmo Eräkangas (GTD 25%), Joni Herrala, Jaako Lahti, Bojan Sarcevic, Manuel Barnes, Akseli Arvonen, Grant Audu, Quin Cooper, Mikael Aalto (GTD 25%).

Sivussa: Aamos Nikula, Mio Hyvönen, Tommi Lehtonen

GTD 75% = pelaaja on todennäköisesti mukana ottelussa
GTD 25% = pelaaja on todennäköisesti pois pelistä

Kobrat Lapua – Korihait perjantaina 18.11.2022 klo 18.30 Lapuan urheilutalolla. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 18.20 alkaen! Virallinen vieraskisakatsomo Ravintola Kirstassa.