Ennakko: Pakkovoitto sanan varsinaisessa merkityksessä

24.03.2022

Ennakko: Pakkovoitto sanan varsinaisessa merkityksessä

Mitchell Smith saa perjantaina vastaansa Lahden Chris Clarken, joka on operoinut edelliset kolme ottelua tripla-tupla-keskiarvoin. Kuva: Eero Siivonen

Korisliigan alemman jatkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussa Korihaiden (8-22) ja Lahti Basketballin (13-17) välillä riittää valtavasti panosta.

Korihaiden on yksinkertaisesti pakko voittaa perjantaina, jotta mahdollisuus sarjapaikan uusimiseen säilyisi. Voitto ei yksinään riitä, sillä Bisonsin tulee hävitä lauantaina Joensuussa Kataja Basketille. Tällöin putoaja ratkaistaisiin ensi viikon keskiviikkon 30. maaliskuuta Loimaalla. Jos Korihait häviää perjantaina, niin joukkue jää viimeiseksi ja putoaa sarjasta. Korihaiden sijoitus on selvä myös, jos sekä Korihait että Bisons voittavat viikonlopun ottelunsa.

Lahti Basketball puolestaan on tällä hetkellä jatkosarjan ykkönen, eli kiinni pudotuspelipaikassa. Tosin 13 voitossa on myös Kataja ja BC Nokia, joten pudotuspelipaikat ovat vielä täysin auki, joten Lahti tarvitee myös kipeästi voittoja. Jos nämä edellä mainitut kolme joukkuetta ovat sarjan päätyttyä tasapisteissä, niin järjestys olisi: 1. Kataja, 2. Lahti ja 3. BC Nokia, eli Kataja ja Lahti etenisivät pudotuspeleihin.

Lahtelaisten onneksi joukkue pelaa tällä hetkellä hyvää koripalloa ja saapuu Ukiin kolmen ottelun voittoputkessa. Joukkueen ulkomaalaispelaajat ovat viime aikoina olleet hirmuiskussa etenkin Chris Clarke (11,3/10,2/4,8). Edellisen kolmen voitto-ottelun keskiarvot miehellä ovat tajuttomat 19,0/14,3/10,0. Clarke on tehnyt kaksi tripla-tuplaa, joista toinen (19.3 vs. Nokia 26/22/11) oli koko Korisliiga-historian tehokkain tripla-tupla teholukemalla 47. Tehokkaimman tripla-tuplan edellinen haltija oli Jerry Lee (26.11 @Äänekoski 34/11/10 riistoa/42 tehokkuus).

Ukrainan passilla peliin perjantaina

Korihait tarjoaa kauden viimeiseen kotipeliin vapaan sisäänpääsyn Ukrainan passilla. Otteluisäntänä on Uusikaupunki.

With Ukrainian passport free admission

In the last home game of the season, Korihait offers free admission with an Ukrainian passport. The host of the match is the City of Uusikaupunki.

Valmentajien kommentit

Teemu Turunen, Korihait:

”Kupletin juoni on selkeä, voitto tarvitaan. Molemmille joukkueille iso peli, joten varmasti hieno matsi tulossa. Lahtea vastaan korostuu kamppailutilanteet, levypalloissa pitää pärjätä. Oman hyökkäyksen toteuttaminen, ettei vastustaja pääse juoksemaan nopeita hyökkäyksiä niin helposti. Viimeinen kotimatsi, joten ei muuta kuin käsiä yhteen ja meteliä halliin.”

Pieti Poikola, Lahti Basketball:

”Edessä on haastava reissu Uuteenkaupunkiin. Korihait taistelee kynsin ja hampain sarjapaikasta, meillä on huipputärkeä peli pudotuspelipaikan kannalta. Olemme selvittäneet kaksi haastetta neljästä. Voitot edesauttavat palautumista. Meidän on pystyttävä ehjään joukkuepuolustukseen, jossa pelaajat tukevat toisiaan. Korihaita vastaan korostuu 1vs1-tilanteissa pärjääminen.”

Kokoonpanot

Korihait:

Gokul Natesan, Atte Perttu, Bojan Sarcevic, Manuel Barnes, Sebastian Lindberg, Akseli Arvonen, Mio Hyvönen, Tommi Lehtonen, Mitchell Smith, Jarett Croff, Samuel Valtonen, Jalen Jackson.

Sivussa: Aamos Nikula, Jaakko Lahti

Lahti Basketball:

Arttu Saarijärvi, Henri Ventoniemi, Eemi Luukkonen, Antonio Ballard, Khalil Iverson, Chris Clarke, Erik Sajantila, Ville Karvonen (GTD 50%), Aleksanteri Ahola, Ricky Waxlax.

Sivussa: Robert Bärlund, Eetu Lähdetniemi, Roi Byman

Uusikaupunki Areenan erikoisjärjestelyt

Monitoimijatalo Wintterin rakennustöiden takia Uusikaupunki Areenan järjestelyissä on tapahtunut muutoksia, jotka katsojien tulee ottaa huomioon otteluun saapuessa. Areenan parkkipaikat löytyvät ainoastaan jäähallin (Koulupolku 1) pihalta. Sisäänkäynti areenalle tapahtuu purettavan Viikaisten koulun puoleisesta päädystä ns. ”vanhan sisäänkäynnin” kautta. Otteluinfosta löydät kattavan paketin ottelutapahtuman järjestelyistä.

Korihait – Lahti Basketball perjantaina 25.3.2022 klo 18.30 Uusikaupunki Areenalla. Otteluisäntänä Uusikaupunki. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 18.20 alkaen! HUOM. Ottelussa on käytössä kasvomaskiedellytys.