Ennakko: Panokset ovat kovimmillaan Espoossa

9.03.2023

Ennakko: Panokset ovat kovimmillaan Espoossa

Korihaiden kaksi fanibussia pitävät huolen Tapiolan liikuntahallin tunnelmasta perjantaina. Kuva: Ella Jalava

Perjantaina onkin edessä alemman jatkosarjan tärkein kamppailu niin Korihaille kuin illan vastustaja Tapiolan Hongalle, sillä sarjapaikan kohtalo voi ratketa. Panokset ovat siis yksinkertaisesti nämä: voitolla Korihait varmistaa sarjapaikan ja Honka putoaa ensi kaudeksi I-divisioona A:han. Korihaiden tappiolla Honka pitää vielä kahteen viimeiseen otteluun mahdollisuudet pudottaa haiparvi viimeiseksi.

Jo kauden alussa Tapiolan Honka lukeutui ennakkoon Korihaiden päävastustajiin ja sitä se todellakin on ollut. Toki Hongalla oli alkukaudesta pieni etumatka Korihaihin: kauden ensimmäisessä kotiottelussa haiparvi koki karvaan tappion 87–90 ja toisessa osaottelussa joulukuussa Honka oli parempi 80–73.

Vielä kaksi kuukautta sitten tilanne näytti Korihaiden kannalta pahalta, kun Honka oli voittoputkessa edennyt jo kolmen voiton päähän Korihaiden kärsittyä tappioita peräkkäin sarjan jumbopaikalla. Jatkosarjassa tilanne on kääntynyt päälaelleen: Korihait siirtyi voittoputkeen ja on jatkosarjassa voittanut neljä peliä seitsemästä, kun taas Honka on hävinnyt kaikki ottelunsa. Tämän seurauksena Korihait on siis tällä hetkellä kahden voiton edellä Honkaa, kun kolme ottelua jäljellä.

Joukkueiden keskinäinen ottelu jatkosarjassa oli Uudessakaupungissa Korihaiden täyttä hurmosta. Haiparvi dominoi peliä alusta alkaen ja voitti pelin selvin 102–79-lukemin. Ottelussa tunteet kävivät paikoin erittäin lämpöisinä, ja panosten ollessa suurimmillaan voisi olettaa, että tunteet käyvät kuumina myös perjantaina. Tärkeätä on kuitenkin, että tunteet osataan kohdentaa oikeisiin asioihin.

Honka on yhden muutoksen tehnyt sitten edellisen ottelun, kun joukkueen paras pistemies, Malcolm Duvivier, lähti Ranskaan ja hänen tilalleen tuli Colin Slater (13,0/2,3/4,8). Uuden takamiehen otteet ovat vielä olleet ailahtelevia, mutta edellisessä ottelussa, jatkoaikatappiossa Lahtea vastaan, Slater upotti 20 pistettä ja oli tärkeässä roolissa Hongan noustessa viimeisellä kympillä jatkoajalle.

Uudestakaupungista on lähdössä kaksi fanibussia kannattamaan omiaan sekä omilla kyydeillä on myös haifaneja tulossa Tapiolan liikuntahallille, joten paikalla tulee olemaan satakunta haifania pitämässä meteliä! Fanibussit lähtevät perjantaina Ugin linja-autoasemalta klo 15.00. Lippujen hinnat olivat 30€/aikuiset ja 25€/alle 16-vuotiaat. Käteismaksu peritään bussissa.

Valmentajien kommentit

Aapo Heinonen, Honka:

”Tiukka ja epäilemättä kuuma kauppailu edessä. Kaikki varmasti tietävät ottelun panokset. Viimeiseen asti tullaan kamppailemaan ja kotiyleisön tuki on tässä kullan arvoinen!”

Tero Vasell, Korihait:

”Espooseen peliin, josta panosta ei puutu. Kaikki on omissa käsissä, kun puhutaan sarjapaikasta ja perjantaina mahdollisuus naulata tämä tavoite kahden fanibussin tukemana. Harmi, että Honka on asiasta eri mieltä ja täten edessä on hurja taistelu. Meidän pitää pystyä pelaamaan ehjä 40 minuuttinen puolustuksellisesti. Honka johti Nokialla BC Nokiaa, kunnes lopussa taipui ja Lahtea vastaan nousivat 16p takaa jatkoajalle, joten siellä on vaarallisuutta paljon.”

Kokoonpanot

Honka:

Jahlil Tripp, Colin Slater II, Valtteri Mervola, Matias Rissanen, Emanual Shepherd, Tuukka Kotti, AJ Lawson, Topi Halme, Carl Lindbom, Iiro Tuomi, Riku Korhonen, Aamos Laavainen.

Sivussa: Eren Caglar, Eetu Villa, Markus Hyytiäinen, Daniel Kallström, Lauri Hynönen, Roope Tuovila, Saku Korhonen, Samppa Mäki

Korihait:

Prince Oduro, Nick Stampley, Elmo Eräkangas, Joni Herrala, Jaakko Lahti, Bojan Sarcevic, Manuel Barnes, Mio Hyvönen, Tommi Lehtonen, Quin Cooper, Jalen Jackson, Mikael Aalto.

Sivussa: Trey Niemi, Aamos Nikula, Akseli Arvonen, Viljami Arvonen

GTD 75% = pelaaja on todennäköisesti mukana ottelussa
GTD 25% = pelaaja on todennäköisesti pois pelistä

Honka – Korihait perjantaina 10.3.2023 klo 18.30 Tapiolan liikuntahallilla. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 18.20 alkaen! Virallinen vieraskisakatsomo Ravintola Kirstassa.