Ennakko: Pidot paranee Pohitullissa

3.02.2023

Ennakko: Pidot paranee Pohitullissa

Kuva: Ella Jalava

Lauantaina Uusikaupunki Areenalla on tiedossa yksi kauden mielenkiintoisimmista kamppailuista. Viikon toisessa alemman jatkosarjan kamppailussa Korihait pääsee kotikentälle haastamaan kolmen ottelun tappioputkessa olevaa Tapiolan Honkaa. Kolmen ottelun voittoputkessa puolestaan uiskenteleva Haiparvi on voitoilla noussut edellä olevien joukkueiden iskuetäisyydelle ja lauantain ottelun panoksena onkin kapuaminen pois jumbopaikalta.

Ennen kierrosta Korihait ja Honka jakavat jumbopaikan seitsemällä voitolla, mutta Honka on vienyt kaksi keskinäistä kamppailua ja koriero on -10 espoolaisille. Mikäli uusikaupunkilaiset haluavat olla jatkosarjan lopussa siinä tilanteessa, että joukkue on tasatilanteessa Hongan edellä, on sen voitettava lauantain kamppailu sekä myös seuraava Espoossa pelattava keskinäinen peli. Ja vieläpä niin, että kahden ottelun yhteisero on enemmän kuin kymmenen pistettä.

Kahdeksassa voitossa puolestaan on Lahti Basketball, joka pelaa lauantaina Lapuan Kobria vastaan. Mikäli kävisi niin, että Korihait voittaa Hongan ja Kobrat voittaa, niin Korihait nousee sarjataulukossa kaksi sijaa, sillä Korihaiden ja Lahden koriero on ukilaisille suotuisampi. Tässä siis hieman mahdollisia tilanteita kolmannelle jatkosarjakierrokselle.

Honka tosiaan on voittanut kaksi aiempaa kohtaamista tällä kaudella. Lokakuun alussa Uudessakaupungissa Honka voitti niukasti kolmella pisteellä (87-90) ja joulukuussa Espoossa (80-73).

Tätä ottelua ei kannata missata, joten Korihait toivoo runsaslukuista yleisöä saapuvaksi Pohitulliin. Kauden suurin yleisömäärä on 612, joten eiköhän tuo lukema pistetä rikki lauantaina!

Valmentajien kommentit

Tero Vasell, Korihait:

”Mielenkiintoinen peli Pohitullissa Honkaa vastaan. Honka on tehnyt meidän pelaamisen vaikeaksi molemmissa runkosarjan otteluissa ja tätä lähdetään nyt korjaamaan. Katsomoon toivotaan lauantaille paljon ihmisiä tuomaan joukkueelle lisäenergiaa.”

Aapo Heinonen, Honka:

”Edessä iso ottelu, joka varmasti herättää tunteita. Korihait on viimeajat pelannut erinomaisesti. Ennen kaikkea puolustuspäässä on pystyttävä olemaan aktiivisempi, jotta pisteet tuodaan lauantaina Espooseen.”

Kokoonpanot

Korihait:

Prince Oduro, Trey Niemi, Aamos Nikula, Nick Stampley, Elmo Eräkangas, Joni Herrala, Bojan Sarcevic, Manuel Barnes, Tommi Lehtonen, Quin Cooper, Jalen Jackson, Mikael Aalto.

Sivussa: Jaakko Lahti, Akseli Arvonen, Mio Hyvönen, Viljami Arvonen

Honka:

Jahlil Tripp, Valtteri Mervola, Emanual Shepherd, Malcolm Duvivier, Tuukka Kotti (GTD 75%), Adrien Lawson Jr., Topi Halme, Carl Lindbom, Iiro Tuomi, Riku Korhonen, Aamos Laavainen.

Sivussa: Eren Caglar, Daniel Kallström, Eetu Villa, Markus Hyytiäinen, Matias Rissanen, Lauri Hynönen, Roope Tuovila, Saku Korhonen, Samppa Mäki

GTD 75% = pelaaja on todennäköisesti mukana ottelussa
GTD 25% = pelaaja on todennäköisesti pois pelistä

Uusikaupunki Areenan erikoisjärjestelyt

Monitoimijatalo Wintterin rakennustöiden takia Uusikaupunki Areenan järjestelyissä on tapahtunut muutoksia, jotka katsojien tulee ottaa huomioon otteluun saapuessa. Areenan parkkipaikat löytyvät ainoastaan jäähallin (Koulupolku 1) pihalta. Sisäänkäynti areenalle tapahtuu kaupungin puoleisesta päädystä ns. ”vanhan sisäänkäynnin” kautta.

Korihait – Tapiolan Honka lauantaina 4.2.2023 klo 18.00 Uusikaupunki Areenalla. Otteluisäntänä OP Lounaisrannikko. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 17.50 alkaen.

Jälkipelit Ravintola Kirstassa ottelun jälkeen! Ottelulipulla/kausikortilla -10% alennus ruoasta. Luvassa myös pelaajahaastattelu.