Ennakko: Syysloman huipennus Pohitullissa

21.10.2022

Ennakko: Syysloman huipennus Pohitullissa

Sarjan syöttöykkönen Bojan Sarcevic yrittää lauantaina löytää Katajan puolustuksesta haavoittuvaiset raot.

Lauantaina Korihait saa vieraita Joensuusta, kun Kataja Basket saapuu Uusikaupunki Areenalle syysloman loppuhuipennukseksi. Keskiviikkona Haiparvi taisteli Lahdessa itsensä 30 minuutin vaisun esityksen jälkeen voittotaisteluun, mutta pisteet jäivät kuitenkin Lahti Basketbalille kahden pisteen turvin.

Kataja on aloittanut kauden vahvasti kolmella voitolla ja sijoitus sarjataulukossa on myöskin kolmas. Kaikki kolme voittoa ovat tulleet perätysten Kobrista, Lahdesta ja Vilppaasta. Joensuulaisten pelinjohtajana toimii Tuomas Hirvonen (14,8/3,8/7,8), joka on aloittanut kauden tehokkaasti. Sarjan syöttötilastosta Hirvonen on toisena edellään ainoastaan Korihaiden Sarcevic.

Valmentajien Petri Virtasen ja viime kauden Korihait-valmentaja Teemu Turusen loutsaamasta joukkueesta löytyy hyvää syvyyttä ja tasaisia pelaajia. Tomi Lommi (5,5/0,3/1,3) on aina vaarallinen heittäjä, viime kaudella Korisliigassa haipaidassa debytoinut Sebastian Lindberg (5,3/1,3/3,3) on murtautunut Katajan aloitusviisikkoon ja yksi mielenkiintoisimmista nuorista suomalaispelaajista Korisliigassa on myös laituri Thomas Tumba (6,8/5,5/0,3).

Ulkomaalaisvahvistuksista koviten on aloittanut kautensa sentteri Galin Smith (19,8/9,3/0,5) , joka on ollut koko liigan tehokkain pelaaja. Jo kolmatta kautta Joensuussa pelaava Rahlir Hollis-Jefferson (15,0/7,0/2,0) on ehtinyt pelata vasta yhden ottelun loukkaantumisen takia. Muut vahvistukset ovat Amanze Egekeze (13,3/6,5/2,3) ja Camron Reece (5,0/4,5/1,0). Kataja tiedotti perjantaina purkaneensa Christian Keelingin sopimuksen.

Korihait on kärsinyt kolme niukkaa tappiota peräkkäin ja molemmat kauden kotiottelut ovat tarjonneet tiukkoja tilanteita ja hyvää tunnelmaa. Kotiyleisön tukea tarvitaan lauantainakin, kun Korihait lähtee taistelemaan itsensä takaisin voittojen tielle.

Pienet asiat ratkaisee ja 6. pelaaja voi olla se yksi.

Valmentajien kommentit

Tero Vasell, Korihait:

”Kolmen pelin voittoputkessa seilaava Kataja tuo Pohitulliin meille ison haasteen. Meidän pitää pystyä vastaamaan 3sek-alueen pelaamiseen, jonne Kataja laadukkaasti iskee pallonskriinipelaamisella ja post-pelaamisella. Viimeksi kotona jäätiin pehmeiksi sisäpuolustuksessa ja siksi edessä hieno haaste.”

Petri Virtanen, Kataja Basket:

”Kisakallion kautta Korihaiden vieraaksi lauantaina. Pohitullissa ollut hyvä meininki alkukauden otteluissa ja kotijoukkue esiintynyt pirteästi yleisön kannustaessa. Hieno haaste edessä!”

Kokoonpanot

Korihait:

Prince Oduro, Trey Niemi, Nick Stampley, Elmo Eräkangas, Joni Herrala, Jaakko Lahti, Bojan Sarcevic, Manuel Barnes, Akseli Arvonen, Grant Audu, Quin Cooper, Mikael Aalto.

Sivussa: Aamos Nikula, Mio Hyvönen, Tommi Lehtonen

Kataja Basket:

Joona Tuomala, Tuomas Hirvonen, Camron Reece, Tomi Lommi, Sebastian Lindberg, Amanze Egekeze, Robin Danes, Teemu Knihtinen, Thomas Tumba, Galin Smith, Rahlir Hollis-Jefferson.

Sivussa: Kalle Kuivalainen

EDIT 21.10. Knihtinen IN

GTD 75% = pelaaja on todennäköisesti mukana ottelussa
GTD 25% = pelaaja on todennäköisesti pois pelistä

Uusikaupunki Areenan erikoisjärjestelyt

Monitoimijatalo Wintterin rakennustöiden takia Uusikaupunki Areenan järjestelyissä on tapahtunut muutoksia, jotka katsojien tulee ottaa huomioon otteluun saapuessa. Areenan parkkipaikat löytyvät ainoastaan jäähallin (Koulupolku 1) pihalta. Sisäänkäynti areenalle tapahtuu kaupungin puoleisesta päädystä ns. ”vanhan sisäänkäynnin” kautta. Otteluinfosta löydät tarvittavat tiedot ottelutapahtuman järjestelyistä.

Korihait – Kataja Basket lauantaina 22.10.2022 klo 18.00 Uusikaupunki Areenalla. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 17.50 alkaen!

Jälkipelit Ravintola Kirstassa ottelun jälkeen! Ottelulipulla/kausikortilla -10% alennus ruoasta. Luvassa myös pelaajahaastattelu.