Ennakko: Tervetuloa jälleen Uusikaupunki Areenalle

1.02.2022

Ennakko: Tervetuloa jälleen Uusikaupunki Areenalle

Kuva: Eero Siivonen

Lounais-Suomen aluehallintovirasto kertoi viime perjantaina paljon kaivattuja ilouutisia varsinaissuomalaisille ja satakuntalaisille urheiluseuroille: yleisö on jälleen tervetullut ottelutapahtumiin. Vaikkakin hallien maksimikapasiteeteista on 50 prosenttia käytössä, yleisö tuo paljon kaivattua piristysruisketta joukkueiden otteisiin ja tunteisiin.

Uudessakaupungissa päästään tällä viikolla kahdesti pelaamaan. Ensimmäinen ottelu tulee vastaan keskiviikkona, kun Korihait (2-16) ottaa mittaa kovassa vireessä olevasta Joensuun Kataja Basketista (9/11).

Pitkän matkan takaa Pohjois-Karjalasta länsirannikolle saapuva Kataja on tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa voitettuaan kaikki viime viikon ottelunsa. Jyrän alle jäivät Kobrat (70-64), Seagulls (78-64) ja Lahti Basketball (84-74). Huomionarvoista ovat joensuulaisten päästetyt pisteet ks. otteluissa. Voittoputken turvin joukkue on noussut sarjassa seitsemänneksi ja aivan ylemmän jatkosarjan tuntumaan. Edellä olevalle Vilppaalla on tätä ennakkoa kirjoittaessa  yksi voitto (10) enemmän kuin Katajalla, joten voitto Ukissa olisi äärettömän tärkeä Jamar Wilsonin (16,9/2,9/3,5) kipparoimalle Katajalle.

Niin olisi myös kotijoukkueen kannalta tärkeää ottaa keskiviikkona voitto. Sarjan jumbosijalla majaileva Korihait on hävinnyt kolme edellistä ottelua ja ero edellä olevaan Bisonsiin on kolme voittoa. BC Nokian ja Bisonsin koronakaranteenien johdosta Korihaiden edellinen ottelu oli 19. tammikuuta Lahdessa, joten Haiparven pelituntuma on kysymysmerkki. Mielenkiintoista on nähdä, miten Korihait esiintyy keskiviikkona kotiyleisön edessä, kun edellisen kuukauden aikana Korihait on pelannut ainoastaan kerran. Harjoitusaikaa joukkueella on ainakin ollut.

Valmentajien kommentit

Jarno Nikula, Korihait:

”Taas tauon jälkeen pelataan, ehkä. Kovakuntoinen Kataja vastassa.”

Petri Virtanen, Kataja Basket:

”Viime viikolta kolme kotivoittoa ja nyt matka kohti länsirannikkoa. Nikulan suojatit puhkuvat varmasti energiaa hieman pidemmän ottelutauon jälkeen. Isona teemana on jatkaa puolustuksen yhtenäistä tekemistä ja viilata korintekopaikkojen valmisteluja.”

Kokoonpanot

Korihait:

Atte Perttu, Bojan Sarcevic, Manuel Barnes, Sebastian Lindberg, Tommi Lehtonen (GTD 50%), Mitchell Smith, Jalen Jackson, Jarett Croff, Trey Zeigler.

Sivussa: Aamos Nikula, Jaakko Lahti, Akseli Arvonen, Mio Hyvönen, Samuel Valtonen

Kataja Basket:

Nicholas Griffin, Christopher McKnight, Rhamel Brown, Valtteri Mervola, Tomi Lommi, Mikael Laihonen, Jamar Wilson, Rahlir Hollis-Jefferson, Valtteri Pihlajamäki.

Sivussa: Joona Tuomala, Erik Vänttinen, Juho Kaltiainen, Niko Mattila, Kalle Kuivalainen, Aale Pöntinen

Uusikaupunki Areenan erikoisjärjestelyt

Monitoimijatalo Wintterin rakennustöiden takia Uusikaupunki Areenan järjestelyissä on tapahtunut muutoksia, jotka katsojien tulee ottaa huomioon otteluun saapuessa. Areenan parkkipaikat löytyvät ainoastaan jäähallin (Koulupolku 1) pihalta. Sisäänkäynti areenalle tapahtuu purettavan Viikaisten koulun puoleisesta päädystä ns. ”vanhan sisäänkäynnin” kautta. Otteluinfosta löydät kattavan paketin ottelutapahtuman järjestelyistä.

Korihait – Kataja Basket keskiviikkona 2.2.2022 klo 18.30 Uusikaupunki Areenalla. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 18.20 alkaen! HUOM. Ottelussa on käytössä kasvomaskiedellytys.