Ennakko: Vielä kerran Pohitulli viininpunaiseksi

16.03.2023

Ennakko: Vielä kerran Pohitulli viininpunaiseksi

Pohitulli täyteen vielä viimeisen kerran tällä kaudella! Kuva: Ella Jalava

Korihait pääsee perjantaina pelaamaan kauden viimeisen kotiottelun rennossa olotilassa. Seuran sarjapaikka ensi kauden Korisliigassa varmistui viime perjantaina ja näin ollen ylimääräinen jännitys ja paine ei leijaile haiparven ympärillä kahden viimeisen ottelun alla.

Vaikka Korihailla ei panosta viimeisessä kotiottelussa ole, haluaa varmasti joukkue pelata voitosta ja taistella samanlaisella intensiteetillä ja periksiantamattomalla identiteetillä, jolla se on kotiyleisön hurmannut tällä kaudella. Tilastojen mukaan Uusikaupunki Areenalla on tällä kaudella käynyt yli sata katsojaa enemmän mitä viime kaudella. Päätykatsomo on ollut jokaisessa ottelussa ääriään myöten täynnä ja entistä enemmän viininpunaisia fanikamoja näkyy kannattajien yllä. Tätä toivomme tietenkin vielä viimeiseen otteluun ja myös ensi syksylle!

Illan vastustaja Tampereen Pyrinnöllä puolestaan on vielä panosta mukana. Tamperelaiset ovat kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa 14 voiton turvin. Takana vaanii 13 voiton joukkueet Lahti Basketball ja Kobrat. Pyrinnön näkökulmasta katsottuna keskinäiset pelit ovat näitä joukkueita vastaan Kobrien eduksi, mutta Lahtea vastaan 3–1-voitoin tamperelaisten eduksi.

Kahdessa edellisessä ottelussa Pyynikillä Pyrinnön kapteeni Osku Heinonen on ollut ilmiliekeissä haiparvea vastaan. Pyynikillä pelatuissa peleissä Heinonen on upottanut 58 pistettä (ka. 29,0) ja kolmen pisteen heitot ovat osuneet 14-21 (67%). Ainoassa Pohitullissa pelatussa ottelussa Heinosella oli puolestaan vähän hiljaisempi päivä, kun kymmenestä kolmen pisteen heitosta osui vain kaksi.

Korihaiden päävalmentaja Tero Vasell lupaili, että kauden viimeisissä otteluissa vastuuta tulee pienemmän roolin pelaajat, jotka ovat läpi kauden harjoitelleet hyvin ja mahdollistaneet laadukkaita harjoituksia.

Valmentajien kommentit

Tero Vasell, Korihait:

”Viimeinen tanssi tällä ryhmällä kotikentällä, nautitaan ja toivottavasti ihmiset tulevat vielä kerran antamaan tukensa hienolle joukkueelle. Pyrintö on tiukasti kiinni paikassa pudotuspeleihin ja pyrkivät paikkaa varmistamaan perjantaina.”

Miikka Sopanen, Pyrintö:

”Meille huipputärkeä ottelu taistelussa viimeisestä paikasta pleijareihin. Isäntämme Korihait on pelannut erinomaisen kevään, ja haluaa varmasti palkita hienosti mukana eläneen yleisönsä voitolla kauden viimeisessä kotiottelussa.”

Kokoonpanot

Korihait:

Prince Oduro, Trey Niemi (GTD 25%), Nick Stampley, Elmo Eräkangas, Joni Herrala, Jaakko Lahti, Bojan Sarcevic, Manuel Barnes, Mio Hyvönen (GTD 75%), Tommi Lehtonen, Quin Cooper, Jalen Jackson, Mikael Aalto.

Sivussa: Aamos Nikula, Akseli Arvonen, Viljami Arvonen

Pyrintö:

Ike Smith, Tylan Birts, Tomas Pihlajamäki, Valtteri Leppänen, Lassi Kilpinen, Osku Heinonen, Roni Ahvenjärvi, Panu Peltokangas, Arttu Pitkänen, Jaquan Lawrence, Kion Williams.

Sivussa: LJ Thorpe

GTD 75% = pelaaja on todennäköisesti mukana ottelussa
GTD 25% = pelaaja on todennäköisesti pois pelistä

Uusikaupunki Areenan erikoisjärjestelyt

Monitoimijatalo Wintterin rakennustöiden takia Uusikaupunki Areenan järjestelyissä on tapahtunut muutoksia, jotka katsojien tulee ottaa huomioon otteluun saapuessa. Areenan parkkipaikat löytyvät ainoastaan jäähallin (Koulupolku 1) pihalta. Sisäänkäynti areenalle tapahtuu kaupungin puoleisesta päädystä ns. ”vanhan sisäänkäynnin” kautta.

Korihait – Tampereen Pyrintö perjantaina 17.3.2023 klo 18.30 Uusikaupunki Areenalla. Otteluisäntänä Vakka-Suomen Puhelin. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 18.20 alkaen.

Jälkipelit Ravintola Kirstassa ottelun jälkeen! Ottelulipulla/kausikortilla -10% alennus ruoasta. Luvassa myös pelaajahaastattelu.