Ensimmäiset pinnat Lapualta – vihdoin!

20.11.2019

Ensimmäiset pinnat Lapualta – vihdoin!

Jalen Henry ratkaisi äärimmäisen tiukan ottelun Lapuaa vastaan. Kuva: Päivi Sappinen

Asetelmat

Keskiviikon Lapuan reissuun lähdettiin odottavin mielin. Joukkueen yhtenäisyyttä on hiottu uuden päävalmentajan Jarno Nikulan johdolla sekä treenisalilla että sen ulkopuolella ja uutta identiteettiä lähdettiin testaamaan muutaman voiton Korihaiden yläpuolella majailevia Kobria vastaan.

Kauden ensimmäiset matsit Kobrat sihisivät lupaavasti ja onnistuivat nappaamaan kasassa olevat kolme voittoa, mutta viimeisistä peleistä tuomisina on lapualaisillakin ollut vain tappioita. Jumbofinaalista odotettiin näin ollen tiukkaa taistelua.

Matsin kulku

Tiukkaa olikin heti ottelun alusta lähtien. Korinteko lähti liikkeelle molemmissa päissä tasaisesti, joskin hitaasti. Ensimmäisellä jaksolla kuskin paikalla käytiin vuorovedoin, toisella kympillä kotijoukkue yritti nykäistä kaulaa ja karkasikin jo 13 pinnan karkumatkalle, mutta petokalan kirivaihde piti. Puoliajalla eroa oli enää 7 pinnaa, 48-41.

Toisella puolikkaalla haipaidat kairasivat sinnikkäästi rinnalle ja roikkuivat Kobrien matkassa kuin takiaiset. Vain 21 sekuntia ennen päätössummeria lapualaiset menivät Brandon Boggsin hypärillä viiden pinnan johtoon, mutta tämän jälkeen haiparvi keräsi kaiken sinnikkyytensä ja kairasi Jalen Henryn haamukolmosella ensin kahden pinnan päähän ja lopulta myös voittotippaus irtosi saman miehen käsistä vain hetkeä ennen summerin soimista. Niin tiukoille viimeinen kori meni, että sen hyväksyminen tarkistettiin videolta.

Henryn sormet ehtivät kuitenkin tipata pallon koriin juuri ja juuri ajoissa ja Korihait pääsi juhlimaan ensimmäisiä sarjapinnojaan Kobrien kustannuksella loppulukemin 88-89.

Tilastoykköset

Korihaiden pisteykkönen oli ratkaisijan viitan harteilleen asettanut Jalen Henry, joka viimeisteli 29 pistettä, 4 levypalloa ja 4 syöttöä. Myös tasavarma suorittaja Casey Benson kuului illan onnistujiin 24 pisteellään, 7 levypallollaan ja neljällä syötöllään.

Kobrilta tilastokärjeksi kapusi Jordan Capps (23/5).

Ottelutilastot löydät täältä.

Osuvimmat letkautukset

”Fiilikset mahtavat. Oltiin tänään valmiita pelaamaan ja tehtiin hyvää työtä molemmissa päissä kenttää. Lopussa ei luovutettu vaan taisteltiin voitto.” – Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula.

”Iso voitto meille. Tultiin peliin pelaamaan kovaa ja sitä tehtiin tänään koko peli. Lopussa meiltä ei usko loppunut.” – Ottelun haipaitojen hyväksi ratkaissut Jalen Henry.

Ottelun hai

Ratkaisijan viitan harteilleen pukenut Jalen Henry pelasi kokonaisuudessaan kovan ottelun ja tsemppasi myös joukkuekaverinsa taisteluun.

Seuraavia pinnoja lähdetään metsästämään tulevana lauantaina Turkuun, missä kohdataan Ura Basket klo 17 alkavassa ottelussa. Matsiin on mahdollisuus varata edullisia lippuja kotisivujemme lomakkeen kautta