Espoon Honka perjantaina Korihaiden vieraaksi

6.02.2014

Espoon Honka perjantaina Korihaiden vieraaksi

Korihaiden kotipelit jatkuvat perjantaina kun sarjassa seitsemäntenä oleva Espoon Honka saapuu Pohitulliin.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti aiemmin ja Honka on poistunut molemmista otteluista voittajana.
Ensimmäinen kohtaaminen käytiin lokakuun lopussa Uudessakaupungissa, josta Honka haki siinä vaiheessa viidennen perättäisen voittonsa lukemin 93 – 76. Ottelun ylivoimainen ykkönen oli Hongan Ronnie Clark, joka upotti peräti 37 pistettä lähes erehtymättömällä heittopelillä. Toinen keskinäinen ottelu käytiin Espoossa joulukuun lopussa ja myös tässä pelissä Honka oli parempi, mutta tällä kertaa peli ratkesi vasta aivan lopussa. Tuossa ottelussa Korihait oli vielä minuutti ennen loppua kolmen pisteen päässä, mutta kotijoukkue oli lopussa tarkempi ja vei ottelun nimiinsä lukemin 89 – 81.

Honka on tällä hetkellä sarjassa seitsemännellä sijalla, 12 voitolla ja 13 tappiolla. Hongan selvät ykköshahmot ovat olleet joukkueen isot jenkit, Ronnie Clark ja Jaraun Burrows. Molemmat löytyvät sekä piste- että levypallotilaston kärkisijoilta, teholukemin Clark (19,4/7) ja Burrows (18,4/9). Lisäksi Burrows on korinaluspelaajaksi erinomainen syöttelijä, jakamalla kolme koriinjohtanutta syöttöä ottelua kohden. Hongan kolmas vahvistus on monipuolinen takamies Brady Morningstar, jonka tilastot osoittavat 14 pistettä ja neljä syöttöä ja levypalloa ottelua kohden. Kotimaisesta osastosta espoolaisten syömähampaat ovat
entinen maajoukkuepelaaja Tuomas Iisalo (11/4/3) ja viime kaudella Korihaita edustanut Villematti Kopio (11/2/2). Hongan valmennuksesta vastaa tulisieluinen maajoukkueen apuvalmentaja Pekka Salminen.

Korihaiden otteet ovat sarjassa pikkuhiljaa piristyneet, josta parhaana esimerkkinä venyminen kauden ensimmäiseen vierasvoittoon keskiviikkona Lahdessa. Kuvaava Korihaiden alkukaudelle ovat

olleet tiukat pelit, jotka ovat loppuhetkillä kääntyneet vastustajalle. Korihaiden saldo alle viiden pisteen peleissä on 0/5 ja alle kymmenen pisteen erolla päättyneistä peleistä on yksi voitto ja yksitoista tappiota.

Korihait-fanien käynnistämä Hai-Five Together kampanja alkoi viime sunnuntain pelissä erittäin positiivisesti ja sama tahti on jatkunut myös kuluvalla viikolla. Perjantain pelissä Hai-Five on jälleen aktiivisesti mukana, jonka lisäksi Korihait esittelee pelissä sekä historiaa että tulevaisuutta. Ennen peliä esiintyy yksi Korihaiden juniorijoukkueista ja ottelun puoliajalla käynnistetään entisten Korihai-pelaajien heittokilpailu, johon myös yleisö pääse osallistumaan.

Hai-Five kampanja on luonut positiivista ilmapiiriä Korihaiden ympärille (Kuva: Studio FotoMika)

Hai-Five kampanja on luonut positiivista ilmapiiriä Korihaiden ympärille (Kuva: Studio FotoMika)