Finaalien toinen ottelu sunnuntaina Nokialla

17.04.2015

Finaalien toinen ottelu sunnuntaina Nokialla

Korihait ja BC Nokia kohtaavat sunnuntaina Nokialla finaalisarjan toisessa ottelussa. Nokia vei ensimmäisen ottelun torstaina Uudessakaupungissa jatkoajan jälkeen lukemin 82-87, joten se johtaa otteluvoitoissa 1-0, kun mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Nigel Moore heitti Korihait torstaina jatkoajalle (Jonne Uotila).

Nigel Moore heitti Korihait torstaina jatkoajalle (Jonne Uotila).

Ensimmäinen ottelu oli alusta loppuun todella tasaista vääntöä, sillä johtoasema vaihtui kymmenen kertaa ja tasoissa oltiin neljästi. Molempien joukkueiden suurin johto ottelussa oli kahdeksan pistettä. Nokia johti ottelua ensimmäiset minuutit, jonka jälkeen Korihait siirtyi kuskin paikalle. Korihaiden kahdeksan pisteen johtoasema oli kolmannen erän puolivälissä (49-41), jonka jälkeen Nokia nousi rinnalle ja ohi. Vierasjoukkueen johtoasemassa mentiin kolmannen erän loppu ja lähes koko neljäs erä. Nokian johto oli suurimmillaan reilut kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua lukemissa 63-71. Korihait nousi Nigel Mooren kahdella korilla tasoihin vain neljä sekuntia ennen loppua ja ratkaisua haettiin jatkoajalta. Korihait johti jatkoajan puolivälissä, jonka jälkeen Nokia otti johtoaseman itselleen eikä päästänyt Korihaita enää rinnalle. Korihailla oli 25 sekuntia ennen loppua mahdollisuus tasoittaa ottelu, mutta tällä kertaa Mooren heitto meni ohi ja Nokia viimeisteli pelin vapariviivalta.

Ottelun ratkaisuksi nousi heittopeli, sillä kotiotteluissa lähes 40 prosenttisesti aikaisemmin kolmosensa upottanut Korihait osui tällä kertaa vain 19 prosentin (6/31) tarkkuudella kaaren takaa. Pienten marginaalien pelissä myös 56 prosentin (14/25) vapaaheittotarkkuus nousi merkittäväksi. Nokialta esiin nousi puolestaan Daniel Bailey, joka runkosarjassa upotti kolmosensa vain 18 prosentin tarkkuudella, mutta nyt hän osui kaikissa neljässä kaukoheitossaan. Korihait sai koko ottelussa yhteensä 28 heittoyritystä BC Nokiaa enemmän, joten hieman paremmalla heittotyöskentelyllä tulos olisi voinut olla toisenlainen. Torstain ottelussa Korihait onnistui pitämään Nokian pelinrakentajat Jay Threattin ja Joni Harjulan seitsemässä pisteessä ja samalla koko joukkueelle tuli kahdeksantoista menetystä. Toisaalta Threatt pääsi syöttelemään heittäjille vapaita kolmospaikkoja, joista kiittivät neljä kolmosta upottanut Bailey ja kolme kolmosta upottaneet Henri Hirvikoski ja Eldar Skamo. Sunnuntaina Korihaiden pitää pystyä jälleen painostamaan Nokian pelinrakentelua, mutta samalla heittoja pitää pystyä haastamaan paremmin. Torstaina Korihait heitti kauden huonoimmalla prosentilla, joten vastaava tuskin tulee toistumaan toista kertaa peräkkäin.

Torstain ottelun huono heittopeli pitää nyt unohtaa ja katseet onkin nyt suunnattava sunnuntain otteluun ja lähdettävä ryöstöretkelle Nokialle. Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti aiemmin Nokialla, josta Korihait haki voiton syyskaudella ja kotijoukkue oli parempi helmikuun kohtaamisessa.

Tilastokatsaus joukkueiden keskinäisiin otteluihin (basket.fi).

Tilastokatsaus joukkueiden keskinäisiin otteluihin (basket.fi).

Tunnelmaa sunnuntain ottelusta ei varmasti tule puuttumaan, sillä Nokialle on lähdössä toistasataa Korihait-fania. Fanibussi lähtee Uudenkaupungin linja-autoasemalta kello 14.30. Bussissa on vielä muutama paikka vapaana, joten vielä ehtii ilmoittautumaan mukaan reissulle.

Ottelu alkaa kello 17.00 ja ottelun kulkua voi seurata kotisohvalta Korihaiden nettisivun live-pelit ikkunasta tai Korihaiden Twitteristä.