FoKoPo ryöväsi pisteet Pohitullista

25.11.2015

FoKoPo ryöväsi pisteet Pohitullista

Korihait sai keskiviikkona kotikentällä vastaansa sarjakolmosen Forssan Koripojat. Kuukausi sitten Korihaita Pohitullissa piinannut FoKoPo käytti tällä kertaa Korihaiden vajaamiehisyyden hyväkseen ja haki jännittävien vaiheiden jälkeen vierasvoiton lukemin 84 – 88 (50-46).

Reginald Bratton oli jälleen kovassa vedossa ja pussitti 27 pistettä (FotoMika).

Reginald Bratton oli jälleen kovassa vedossa ja pussitti 27 pistettä (FotoMika).

Korihait joutui otteluun ilman sarjan parasta sentteriä, Marcus Vania ja Forssalla puolestaan oli kokoonpanossa sarjan ehkä toiseksi paras sisäpelaaja Shane Heyward. Vanin puuttuminen kokoonpanosta ei näkynyt ottelun alussa ja kun vielä Heyward hankki ensimmäisillä minuuteilla pari nopeaa virhetta ja joutui vaihtopenkille niin vierasjoukkue ei pystynyt käyttämään etuaan hyväkseen. Korihait meni alussa Reginald Brattonin ja James Crowderin koreilla 10-4 johtoon ja FoKoPo joutui ottamaan nopean aikalisän. Tämän jälkeen vierasjoukkue tuli kentälle palanneen Heywardin johdolla nopeasti rinnalle ja meni samantien ohi ja nyt oli kotijoukkueen aikalisän vuoro. Myös Korihait sai apuja aikalisältä ja kuroi FoKoPon johdon kiinni ja vei ensimmäisen jakson nimiinsä lukemin 22-21. Toisen neljänneksen alku oli todella tasaista vääntöä, johtoaseman vaihdellessa vuorotellen. Erän puolivälin paikkeilla ensin Mikko Jalonen nakutti kuusi pistettä ja heti perään Eero Lehtonen upotti kaksi kolmosta ja Korihait siirtyi viiden pisteen johtoon, tilanteessa 44-39. Korihait kasvatti johtonsa parhaimmillaan kahdeksaan pisteeseen, mutta FoKoPo tuli erän lopussa Remon Nelsonin johdolla neljän pisteen päähän. Ensimmäisen puoliajan ehdoton ykkönen oli peräti 21 pistettä lähes erehtymättömällä tarkkuudella pussittanut Reginald Bratton. Vierailta esiin nousi kentän lyhin mies, Remon Nelson jonka saalis oli tässä vaiheessa 17 pistettä.

Toisen puoliajan alussa Korihait siirtyi Mikko Jalosen johdolla ja FoKoPon pallonmenetysten ansiosta reilussa minuutissa 11 pisteen johtoon. FoKoPo kuitenkin kuittasi yhtä nopeasti ja kotijohto kutistui kahteen pisteeseen. Muutaman minuutin päästä FoKoPo siirtyi pitkästä aikaa jälleen johtoon, mutta Korihait tuli nopeasti takaisin peliin mukaan ja nousi uudelleen viiden pisteen johtoon, jollaisena ero säilyi aina kolmannen neljänneksen loppuun saakka. Marcus Vanin puuttuminen alkoi näkyä oikeastaan ensimmäisen kerran vasta ottelun viimeisellä neljänneksellä, sillä normaalia enemmän korin alla painimaan joutuneet Mikael Herbert ja James Crowder kärsivät virhevaikeuksista ja molemmat joutuivat viettämään ylimääräisiä minuutteja vaihdossa neljän virheen rasittamina. Samalla myös FoKoPo käytti syntynyttä pituusylivoimaansa hyväkseen ja haki tärkeitä hyökkäyslevypalloja varsinkin ottelun ratkaisuhetkillä. Ratkaisevaksi muodostui myös neljännen erän alku, jossa FoKoPo siirtyi 69-63 tilanteesta 10-0 jaksollaan neljän pisteen johtoon, kun peliä oli jäljellä reilut viisi minuuttia. Tässä vaiheessa ratkaisijan viittaa harteilleen otti täyden peliajan pelannut ja välillä uskomattomia heittoja upottanut Remon Nelson. Korihait yritti kaikin keinoin päästä rinnalle, mutta rauhallisesti peliä pyörittänyt Nelson onnistui aina kuittamaan kotijoukkueen lähentelyt. Lähimmäksi Korihait pääsi puolitoista minuuttia ennen loppua kun Mikko Jalosen kakkonen kavensi tilanteeksi 80-82. Nelson ja Aapeli Alanen nostivat FoKoPon kuuden pisteen karkumatkalle, jota James Crowder kavensi vaikealla kolmosellaan kun peliaikaa oli jäljellä enää 24 sekuntia. Tämän jälkeen Korihait oli lähellä päästä kahdesti riistämään pallon, mutta osin onnekkaastikin pallo pomppi vieraille ja lopullisen niitin ottelulle pussitti Alanen vapariviivalta 12 sekuntia ennen loppua.

”Tarkoituksenamme oli käyttää pituusylivoimaa hyväksemme ja onnistuimme siinä hyvin”, kertasi kentän korikunkku Remon Nelson. ”Joukkuekaverit pelasivat palloa paljon minulle ja tänään onnistuin hyvin”, päätti Nelson vaatimattomasti.

”Marcuksen poissaolo näkyi ennenkaikkea puolustuspäässä, jossa FoKoPo sai liikaa hyökkäyslevypalloja ja myös apupuolustuksemme oli ilman Marcuksen blokkiuhkaa”, tiivisti puolestaan Korihaiden kapteeni Mikko Jalonen. ”Tiukka matsi, joka olisi voinut kääntyä kummalle tahansa”, summasi Jalonen.

Sekä Shane Heyward että Mikael Herbert kärsivät virhevaikeuksista (FotoMika).

Sekä Shane Heyward että Mikael Herbert kärsivät virhevaikeuksista (FotoMika).

Korihaiden parhaana palkittiin 23 pistettä pussittanut Jalonen, jota enemmän pisteitä heitti kotijoukkueesta jälleen hyvin pelannut Reggie Bratton (27 p). Kirstan nälkäisimpänä pelaajana palkittiin 11 pistettä pussittanut Eero Lehtonen ja kaksinumeroisille pisteille pääsi myös 14 pisteen James Crowder. Mikael Herbertin saalis oli neljä pistettä, Jalmari Salaterän kolme ja Vesa-Pekka Laineen kaksi pinnaa. FoKoPon parhaana pelaajana palkittiin täysin oikeutetusti 30 pinnaa heittänyt Remon Nelson, jota säestivät Shane Heyward (20p) ja Aapeli Alanen (13p).

”Täytyy olla todella ylpeä pelaajistamme. Vaikka Korihailla oli vajausta kokoonpanossa, on täältä silti aina vaikea hakea sarjapisteitä”, kehui joukkojaan FoKoPon valmentaja Joonas Iisalo.

”Pitkien pelaajien virhevaikeudet sotkivat peliämme ja varsinkin hyvin aloittaneen Crowderin puuttuminen näkyi” kertoi puolestaan Korihaiden valmentaja Jarno Nikula. ”Toki FoKoPo pelasi hyvin ja etenkin Nelson pisti lopussa todella vaikeita heittoja sisään”, päätti Nikula.

Korihaiden pelit jatkuvat sunnuntaina Porvoossa, jossa vastaan asettuu Nigel Mooren Tarmo. Seuraava kotipeli on vuorossa itsenäisyyspäivänä, 6.12. kello 15, jolloin Pohitulliin saapuu Tampereen Pyrintö.