Hai taipui Karhun käsittelyssä

19.10.2016

Hai taipui Karhun käsittelyssä

Kyllä se varmasti koko joukkueella oli tiedossa aina pelaajia, valmentajia, huoltajia ja taustatiimiä myöten. Kolmen peräkkäisen, aavistuksen hengettömän tappiollisen ottelun jälkeen olisi saatava taisteluhenki päälle ja pisteitä kotiin viemisiksi. Hikipisaroita oltiin vuodatettu niin harjoituksissa kuin palavereissakin ja voitontahdon oli määrä näkyä tänä iltana Kauhajoella Karhun vieraana.

Ja näkyihän se. Edellisiä pelejä leimannut lievä flegmaattisuus loisti poissaolollaan eikä peli näyttänyt pakon sanelemalta yksinyrittämiseltä. Valitettavasti pääsarjassa ei hyvästä yrityksestä palkita, vaan saadakseen kaksi lisäpaunaa pistetauluun, olisi pallo suhautettava sukan läpi kaveria useammin.

Ottelu alkoi tasavahvalla vääntämisellä ja puolustuspään yrityksestä kertoi esimerkiksi Mikael Herbertin puolessatoista minuutissa napsimat kaksi virhettä. Tasaväkistä kamppailua käytiin koko ensimmäinen puolisko Karhun ollessa kuskin paikalla ja haiparven taistellessa muutaman pisteen päässä. Karhun vartioitua tiukasti haipaitojen kotimaiset Herbertin ja Mikko Jalosen, pääsi Emmanuel Holloway temmeltämään hyökkäyspäässä ahkerasti ja pudottamaan ennen pitkää taukoa jopa 19 pistettä. Puoliaika Kauhajoella kuuluteltiin kuitenkin Karhun johtolukemissa 51-43.

Kolmannelle jaksolle Korihait tuli tuorein jaloin ja etenkin Dominique Lee päätti ottaa isoa roolia. Muutaman minuutin pelin jälkeen tilanne olikin jo tasan 55-55. Koko kolmas jakso juostiinkin kenttää vuorovedoin ja sukka soi vuorotellen molemmissa päissä. Viimeisellä tauolla käytiin edelleen tasaluvuissa 73-73.

Nukahduksia ei kuitenkaan enää pääsarjatasolla sallita, vaan niistä rangaistaan armotta välittömästi. Karhun tällätessä pienen ajan sisällä kolme isoa heittoa kaaren takaa, oli niskaan enää vaikea päästä hengittämään. Kolme minuuttia ennen päätössummeria Herbert tikkasi vielä näppärän riiston ja toi hait viiden pinnan päähän, mutta sen lähemmäs ei lopussa enää ollut asiaa. Loppulukemat seisahtuivat numeroihin 102-94.

koris_8936

Vaikka sarjapisteitä ei Kauhajoen keikalta herunutkaan, oli Jarno Nikula tyytyväinen suojattiensa peli-ilmeeseen.

– Pelaaminen näytti paljon paremmalta tänään kuin viimeksi kotona, tuolloin peli-ilme oli täysin hukassa. Mutta jokainen osaa varmaan loppulukemista nähdä, missä mättää. Jos kaveri tekee 102 pinnaa, ei puolustus ole voinut kovin erikoista olla.

Myös Karhun valmentaja Sami Toiviainen suomi omiaan.

– 1 vs 1 -tilanteet ja levyrit oli meillä suoranaista sontaa. Iso käsi Jarnolle ja Korihaille, tekivät meidän pelaamisesta todella hankalaa.

Valmentaja Nikula lähti luottavaisin mielin kohti Lapuaa ja huomista ottelua Kobria vastaan.

– Kyllä mä uskon, että kaikilla on nyt kova voittamisen halu. Jokaisen pitää vaan tehdä pykälää paremmin ja kovemmin.

Korihaiden parhaat pistemiehet olivat yhteensä 27 pinnaa täräyttänyt Holloway ja 23 pinnan Dominique Lee. Tarkemmat tilastot löytyvät täältä.

Haiparven Pohjanmaan turnee jatkuu huomenna, kun vastassa on liigan avausottelussa peitottu Kobrat. Matsi alkaa klo 18.30 ja näkyy jälleen suorana Fanseatissa.