Haijuna Kauhajoen kautta Lapualle

17.10.2016

Haijuna Kauhajoen kautta Lapualle

Pohjanmaa. On se sitten mielissämme miinalaiva, kuuluisa romaani tai maakunta niin koripalloakin siellä pelataan. Ja aika paljonkin. Ja aika hyvinkin.

Haipelurit pakkaavat puhtaat kalsarit ja vähän muutakin kassiin keskellä viikkoa ja lähtevät lakeuksille sarjapisteiden pyyntiin. Keskiviikkona vastassa on Kauhajoen Karhu ja torstaina jo kertaalleen kohdattu Lapuan Kobrat. Korihaiden toistaiseksi ainoa voitto on juuri Lapuasta sarja-avauksessa.

-Lapua on parantanut sen pelin jälkeen eli tilanne ei ole sama, Korihaiden kapteeni Mikko Jalonen muistutti.

Kauhajoki pystyi selättämään KTP:n viime viikolla ja tämä oli Karhun avausvoitto. Kaksi muuta matsia ovat olleet tappiollisia. Häviöt BC Nokialle ja Seagullsille ovat tulleet kuitenkin alle kymmenen pisteen marginaalilla.

koris_0944

Korihait suuntaa kahden ottelun vierasturneelle keskiviikkona. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Tässä vaiheessa hiljalleen tutustutaan sarjan jenkkitarjontaan. Kammeon Holsey (20p.avg) ja Austin Hollins (17,3) ovat olleet selkeästi Kauhajoen ykköstykit. Jokin vuosi sitten todella rajusti loukkaantunut ja nyt toipunut Kevin Ware on ollut toistaiseksi pettymys. Bojan Sarcevic vetää tuttua linjaa. Syöttöjä on kertynyt viisi per ottelu eli bosnialainen tekee tutun varmaa työtä.

Lapuan valmentaja Damion Danzler sanoi avauspelin jälkeen, että muutaman pelaajan on opeteltava suomalainen pelitapa ja tehtävä se nopeasti. Viesti meni perille. Dom Morris (15,5) ja kimmoisa Jamal Jones (15,3) ovat pistäneet palloa pussiin hieman toiseen tahtiin kuin Pohitullissa.

Joukkue pyyhkäisi tieltään Kouvot ja Pyrinnön. Vilppaan kanssa Kobrat kävi tasaisen koitoksen, jonka lopulta vei kuitenkin loistavasti aloittanut Salon Vilpas. Lapualla on nyt siis kasassa kaksi voittoa ja saman verran häviöitä.

Haikippari Jalonen vakuutti, että huolimatta kolmesta tappiosta haiparvi ei syöksy syviin vesiin.

-Tuskinpa muutkaan joukkueet Joensuusta tai Helsingistä onnistu montaa voittoa ottamaan. KTP-peli meidän olisi pitänyt hoitaa, mutta kyllä me vieraspeleissä pelattiin pitkiä pätkiä mallikkaasti. Viisi vastaan viisi-hyökkäystä meidän pitää parantaa. Se menee välillä seisoskeluksi ja pallo jää jonkun käsiin, Jalonen selvitti.

Jalonen itse on sarjan syöttötilaston viitonen 5,5 syötöllä matsia kohden. Marcus Van on levyritilastossa peräti kakkonen. Voitontahtoa kolmen miehen edestä omaava Van on kahminut näppeihinsä 12 levyriä per ottelu.