Haiparvella voitokas reissu Kisakallioon

14.09.2016

Haiparvella voitokas reissu Kisakallioon

Korihait suuntasi keskiviikon iltaotteluun tällä kertaa Lohjan Kisakallioon, jossa vastustajaksi asettui viime kaudella Korisliigan runkosarjan herruuden nimiinsä vienyt Joensuun Kataja. Katajalle esiottelu oli kauden ensimmäinen, kun Korihait pääsi parketille jo toistamiseen. Kumartelemaan kovaa vastustajaa ei lähdetty, vaan valmentaja Jarno Nikulan mukaan kehittämään omaa peliä ja liiketta entisestään.

Haiparvi rynnistikin otteluun tarmokkaasti huolimatta siitä, että joukkueen kapteeni Mikko Jalonen jäi myöhäisottelusta sivuun. Koko ensimmäinen puoliaika oli Korihaiden hallintaa, heitot upposivat ja puolustus toimi ajoittain mallikkaasti. Erityisesti Reginald Bratton kiusasi vastustajaa lukuisilla riistoilla. Ensimmäinen jakso päättyi haiden 9-21 hallintaan ja puoliajalla ero oli venähtänyt jo lähes pariinkymmeneen pisteeseen tulostaulun näyttäessä lukemia 23-41.

Pitkältä tauolta Kataja palasi reippaammin jaloin ja paransi hyökkäystään samalla, kun Korihaiden hyökkäyspäässä pallo karkaili enemmän. Emmanuel Holloway piti kuitenkin petokalan voitonsyrjässä kiinni pirteillä henkilökohtaisilla onnistumisillaan.

Viimeisellä jaksolla Kataja iski kunnolla hain niskaan kiinni ja kävi minuuttia ennen loppusummeria jopa parin pinnan päässä. Kaverin hyvin uponneisiin kolmosiin vastasi viivan takaa jo melko totutusti Mikael Herbert ja voittolukemat 71-77 viimeisteltiin vielä Brattonin ja Hollowayn toimesta.

kisakallio-1024x576

Päävalmentaja Nikula oli laumansa otteisiin varovaisen tyytyväinen.

– Liike oli parempaa, turha pompottelu jäi vähemmälle ja puolustus toimi paikoitellen hyvin. Dominique Lee ja Marcus Van paransivat otteitaan edellisestä ottelusta, mutta niin teki kyllä koko porukka, Nikula kehaisi suojattejaan.

– Petrattavaa löytyy silti edelleen jokaisella osa-alueella. Vaikka kenttää juostaan ihan hyvin, välillä menee vähän sähläämiseksi. Mutta tästä on hyvä jatkaa viikonloppua kohti.

Jotain haiparven puolustusinnosta kertoo se, että Katajan pitkäaikainen maajoukkumies Teemu Rannikko viimeisteli pisteitä vain viisi. Korihailta pistetehtailun makuun pääsivät erityisesti 16 pinnaa pistellyt Holloway ja 13 pistettä säkittänyt Miksu Herbert.

Treenimatsit jatkuvat viikonloppuna kahden pelin turnauksella Suomenlahden toisella puolella virolaisia pelureita vastaan. Kaikkien harjoitusotteluiden aikataulut löytyvät täältä.