Haiparvi jatkoaikavoittoon Pohitullin lauantai-illassa

1.02.2020

Haiparvi jatkoaikavoittoon Pohitullin lauantai-illassa

Richaud Pack oli mies paikallaan Korihaiden jatkoaikavoitossa KTP-Basketista. Kuva: Vilma Sappinen

Asetelmat

Jos joskus voi etukäteen tietää Uusikaupunki Areenalla olevan tunnelmaa, sitä löytyy ainakin yleensä pelipäivinä KTP Basketia vastaan. Kahden perinteikkään koripalloseuran kohtaamiset ovat totutusti olleet tapahtumarikkaita ja tunnelmallisia, ja samaa odotettiin tietysti myös kevätkauden ensimmäisestä keskinäisestä kohtaamisesta.

Haiparvi on tasavarmasti aloittanut kipuamisensa kohti sarjataulukon toiseksi viimeistä paikkaa pitävää Lapuaa, ja mikäli pinnat lauantai-illasta onnistuttaisiin saamaan, olisi eroa enää vain kahden voiton verran.

Lauantain ottelu oli myös uusimman haivahvistuksen Nick Banyardin ensimmäinen peli kotiyleisön edessä.

Matsin kulku

Edellinen Korihaiden ja KTP:n kohtaaminen Pohitullissa päättyi vihreäpaitojen suvereeniin näytökseen. Tänään kellossa kilisi kuitenkin toinen ääni. Petokalan miehistöstä on ensimmäisen kohtaamisen jälkeen vaihtunut sekä valmentaja että kaikki amerikkalaispelaajat, ja joukkueen taistelutahto on noussut viime matseissa aivan uusiin ulottuvuuksiin.

Myös tämän illan otteluun kotijoukkue lähti aggressiivisesti ja energisesti. Erityisen hyvän alun matsiin otti Nick Banyard, joka viimeisteli ensimmäisen kolmen minuutin aikana jo kahdeksan pistettä. Samankaltaisen tempun teki vastustajan riveistä Eldar Skamo, joka toi hyvällä sykkeellä penkiltä tuoreita jalkoja kotkalaisten hyökkäämiseen.

Puoliaikaan saakka ottelu pysyi tasaisena kotijoukkueen onnistuessa pysyttelemään aavistuksen kuskin paikalla. Puoliajan makkarajonossa seisoskeltiin kotijohdossa 38-32, mutta pitkältä tauolta kentälle palattaessa haiparvi sekoili huolella. KTP kiri JayVauhgn Pinkstonin ja Byron Wesleyn esimerkillä rinnalle ja ohikin. Jakson loppupuolella Korihait sai jälleen rivinsä kuriin ja pääsi viimeiseen erään täpärässä johdossa 52-51.

Viimeinen kymmenminuuttinen olikin nyt jo totuttua trilleriä. Piikkipaikalla joukkueet kävivät vuorotellen, mutta muutamaa pinnaa kauemmas kumpikaan ei onnistunut karkaamaan. Vain minuuttia ennen loppua Eldar Skamo kasvatti vapariviivalta kotkalaisten johdon viiteen pinnaan, mutta Trey Zeiglerin varma hypäri ja Richaud Packin hurjan vaikealta näyttänyt kolmonen toivat kotijoukkueen tasoihin vain 7 sekuntia ennen loppusummeria. Kun muita koreja ei varsinaisella peliajalla enää tehty, ottelua jatkettiin viiden minuutin jatkoajalla.

Myös jatkoajalla ratkaisijan viittaan pukeutui Richaud Pack. Kahdeksan pinnaa viimeisen viiden minuutin aikana takonut Pack varmisti Trey Zeiglerin kompatessa Korihaille hienon voiton lopputuloksella 91-82.

Tilastoykköset

Korihaiden pisteykköseksi nousi tupla-tuplallaan Trey Zeigler joka kasasi 23 pistettä, 11 levypalloa ja 7 syöttöä. Tupla-tuplaan ylsi myös Kevin Ware (21/13/2) ja ratkaisuhetkillä onnistunut Richaud Pack nakutteli myös siistin tilastorivin (20/3/4).

KTP-Basketin pistetilaston ykköseksi ylsi Byron Wesley (28/9/1). 

Ottelutilastot löytyvät täältä. 

Osuvimmat letkautukset

”Divaripuolustuksella pystyy näköjään voittamaankin välillä näitä pelejä.” – haikoutsi Jarno Nikula viitaten Katajan Joni Herralan kommenttiin Korihaiden puolustamisesta tammikuisessa kohtaamisessa

Ottelun hai

Matsin ratkaisuhetkillä isoa roolia ottanut Richaud Pack palkittiin tänään kotijoukkueen parhaana ja ansaitsee näin ollen myös ottelun hain arvonimen. Nihkeän alkukauden jälkeen rosterista löytyy useampi pelaaja, joille tiukat tilanteet sopivat erinomaisesti. Ja sehän meille passaa!

Peliasuihin pukeudutaan seuraavan kerran tulevana keskiviikkona 5.2. vierasmatsissa Kauhajoen Karhubasketia vastaan. Matsi alkaa tuttuun arkiseen tapaan klo 18.30 ja näkyy suorana Elisa Viihde Sport -kanavalla.