Hanhivaara hallinnassa!

25.09.2016

Hanhivaara hallinnassa!

Lisää nopeutta jalkoihin, ärhäkkyyttä puolustukseen ja rentoutta viimeistelyyn. Ainakin näitä aineksia valmentajakaksikko Nikula-Lee oli lisännyt keitokseensa ja tuloksia oli nähtävillä viikonlopun aikana Salossa pelatussa Hanhivaara-turnauksessa.

Jos hai-faneille alkuun tekikin tottumattomuuttaan tiukkaa seurata uudenkarheissa kelta-mustissaan pelannutta joukkuetta, pelaajia itseään ei hämännyt sen enempää lauantain vastustaja KTP Basket kuin turnauksen kotijoukkue Salon Vilpaskaan. Onnistumisia tuli molemmissa matseissa lähes kaikille pelureille ja hai-mobiilin luottokuski Olavi starttasikin sunnuntai-iltana tuplavoitto bussin takakontissa takaisin Uuteenkaupunkiin.

korihait_uusipaita

Lauantain KTP-koitoksessa Korihait roikkui sinnikkäästi muutaman paunan päässä kaverista ensimmäiset kolme jaksoa, erityisesti Reginald Brattonin vahvan työskentelyn ansiosta. Viimeisellä neljänneksellä vastuuta ottivat kuitenkin tutut ja aina tuoreet kotimaiset Eero Lehtonen, Mikko Jalonen ja Mikael Herbert. Lauantain ottelun tulostaululle lopputulokseksi piirtyi 72-62.

– Pelin alussa oltiin vähän hukassa, eikä oltu valmiita siihen fyysisyyteen, jolla Kotka lähti pelaamaan, analysoi päävalmentaja Jarno Nikula.

– Huomionarvoista lauantain pelissä oli erityisesti se, että vaikka muutaman pinnan takaa-ajomatkalla oltiinkin, pysyttiin pelissä mukana koko ajan riippumatta siitä, kuka vaihdettiin pelaamaan. Puoliajan jälkeen jätkät alkoivat jo vähän pelatakin ja puolustuskin oli parantunut selvästi, hän jatkoi.

Sunnuntain Vilpas-koitokseen lähdettiin jo täysin erilaisella intensiteetillä. Ensimmäisen jakson jälkeen kelta-mustat johtivat jo kymmenellä pinnalla, eikä ero tuosta enää kuroutunut. Parhaimmillaan johto kävi jo 30 pisteessä ja etenkin viimeinen jakso meni petokalalta vähän pelailuksi. Loppulukemat Vilpas kaunisteli muutamalla kolmosellaan lukemiin 54-79.

Hailaivan kippari Nikula äityi viikonloppuväsymyksessään kehumaan miehistöään melko estoitta.

– Tänään oltiin valmiita ja puolustettiin hyvin heti alusta saakka. Vilppaalta oli toki sivussa kovat kotimaiset (Okko) Järvi ja (Matias) Ojala, mutta aika hyvin hallittiin peliä koko ajan.

Tunnustusta valmentajaltaan saivat etenkin Miksu Herbert ja hieman vaisusti esiotteluissa tähän asti esiintynyt Marcus Van.

– Nyt varmaan viimeistään jokaisen liigajoukkueen valmennuksessa tiedetään, että meillä on pelaaja nimeltä Mikael Herbert. Marcus taas veti jälkimmäisen matsin todella hyvin, suorastaan dominoi, Nikula hehkutti.

Vilpas-pelissä Van viimeisteli 17 pinnaa, Herbert puolestaan KTP-matsissa lauantaina 19. Kaikkiaan onnistumisia tuli taas laajalla rintamalla sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. Kahdella voitollaan Korihait nappasi nimiinsä Hanhivaaran herruuden kotijoukkue Vilppaan jäätyä voitoitta ja KTP Basketin peitottua sunnuntaina BC Nokian.

Ennen tosipelien alkua harjoituksia jatketaan vielä kotiottelulla tulevana perjantaina 30.9. klo 18.30. Tuolloin Pohitullin joustoparketilla vastaan astelee Pyrintö Tampereelta.

Korisliiga-kauden alkuun on enää 10 päivää! Muista käydä seuraamassa meitä myös sosiaalisessa mediassa, jotta pysyt kärryillä viimeisistä käänteistämme? Klikkaa tykkäämään: Facebook, Twitter, Instagram