HBA-Märsky Korihaiden vieraaksi keskiviikkona

15.02.2016

HBA-Märsky Korihaiden vieraaksi keskiviikkona

Seitsemällä perättäisellä voitolla divarin ykköseksi noussut Korihait kohtaa keskiviikkona Suomi-koriksen huippulupauksista koostuvan HBA-Märskyn Pohitullissa. Märsky aloitti kauden hienosti voittamalla kuusi ensimmäistä otteluaan, mutta otti sen jälkeen seuraavasta 11 ottelusta vain kaksi voittoa ja on tipahtanut pudotuspeliviivan alapuolelle viidenneksi.  HBA:lla on nyt alla kaksi voittoa ja sillä on hyvät mahdollisuudet napata viimeinen pudotuspelipaikka, sillä se on vain yhden voiton päässä neljäntenä olevasta Porvoon Tarmosta.

Mikko Jalonen ja Elias Valtonen olivat joukkueidensa parhaita pelaajia kun Korihait murskasi HBA:n viimeksi Pohitullissa (FotoMika).

Mikko Jalonen ja Elias Valtonen olivat joukkueidensa parhaita pelaajia kun Korihait murskasi HBA:n viimeksi Pohitullissa (FotoMika).

Korihaiden ja Märskyn kolme aikaisempaa keskinäistä ottelua ovat olleet varsin epätasaisia kamppailuja. Märsky voitti ensimmäisen keskinäisen kamppailun kotikentällään lokakuussa lukemin 96-79. Korihait makseli kalavelkoja marraskuussa Pohitullissa murskaluvuin 119-80 ja tammikuussa vieraskentällä eroa syntyi Korihaiden hyväksi 24 pistettä (61-85).

HBA:n joukkue koostuu Suomi-koriksen tulevaisuuden lupauksista, suurimpina tähtinään Lauri Markkanen (211 cm ja 18 v.) ja Edon Maxhuni (186 cm ja 17 v.) sekä Korihaiden kannalta mielenkiintoisimpana nimenä Elias Valtonen (196 cm ja 16 v.). Markkanen (22,6 p) ja Maxhuni (19,1 p) ovat joukkueen ykköspyssyt ja samalla koko sarjan paras samassa joukkueessa pelaava pistekaksikko. Kovia tehoja iskevät myös Fiifi Aidoo (13,2), Joonas Tahvanainen (12,5), Remu Raitanen (11,6), Lassi Nikkarinen (10,0) ja Samuli Nieminen (9,1). Elias Valtosen pistekeskiarvo on 8,2 pinnaa ottelua kohden ja viimeisessä kolmessa pelissä on syntynyt vajaa 16 pinnaa per peli.

Korihaiden edellisessä kotipelissä nähtiin kauden ennätysyleisö ja myös viimeksi HBA:n vieraillessa Pohitullissa oli loistava tunnelma. Kaikkien Korihait-fanien kannattaakin keskiviikkona suunnata Pohitulliin kello 18.30 alkavaan otteluun, sillä nyt voi olla viimeinen mahdollisuus nähdä HBA-pelaajat tositoimissa pitkään aikaan. Monet pelaajista suuntaavat ensi kaudeksi ulkomaan kentillä, etunenässä Arizonan yliopistoon siirtyvä Markkanen, joka esiintyi myös viime kesänä Susijengin riveissä, kuten jatkossa varmasti moni muukin Märskyn pelaajista.