HBA-Märsky pudotti Korihait maanpinnalle

8.10.2015

HBA-Märsky pudotti Korihait maanpinnalle

Viikonlopun kotiavauksessaan ylivoimaisia otteita esittänyt Korihait kohtasi ensimmäisessä vierasottelussaan sarjanousija HBA-Märskyn Helsingissä. Hurjasti prässännyt ja hanakasti kolmosia heittänyt HBA osoittautui ennakkokaavailujen mukaisesti pahaksi vastustajaksi ja onnistui kaatamaan Korihait lukemin 96 – 79 (58-33).

James Crowder oli Korihaiden paras pistemies 18 pisteellä (FotoMika).

James Crowder oli Korihaiden paras pistemies 18 pisteellä (FotoMika).

Korihait lähti otteluun täydellä kokoonpanolla, ja pääsi nauttimaan myös HBA:n vieraanvaraisuudessa, sillä Korihait pelasi poikkeuksellisesti kotijoukkueen harjoituspeliasussa, omien uniformujen jäätyä lähtötohinassa Uuteenkaupunkiin. Kotijoukkueen vieraanvaraisuus päättyi kuitenkin ylösheittoon ja Korihait joutui tiukille heti ottelun alussa. Ensimmäiset seitsemän minuuttia mentiin vielä tasatahtiin, molempien pitäessä johtoasemaa vuorotellen. Lukemista 19-19 kotijoukkue siirtyi ensimmäiselle tauolle 25-21 johtoon. Toisen neljänneksen alussa kotijoukkueen tiukka prässi alkoi tuottaa tulosta ja Korihait sortui pallonmenetyksiin. HBA puolestaan onnistui heittopelissään tarkasti ja siirtyi Lauri Markkasen johdolla kolmessa minuutissa 37-26 johtoon. Erän puolivälissä oltiin vielä lukemissa 39-29, mutta sen jälkeen kotijoukkue otti vahvan niskalenkin Korihaista ja siirtyi 12-0 nykäisyllä nopeasti 51-29 johtoon. Korihait onnistui kaventamaan Mikko Jalosen ja Marcus Vanin koreilla, mutta HBA vei erän viimeisen minuutin Edon Maxhunin koreilla 7-0 ja puoliajalle lähdettiin 25 pisteen kotijohdossa.

Korihaiden valmentajan Jarno Nikulan kovaääninen puhuttelukaan puoliajalla ei näyttänyt tehoavan, vaan Markkasen ja Fiifi Aidoon koreilla HBA kirmasi kolmannen erän alussa parhaimmillaan 30 pisteen johtoon (70-40). Erän puolivälin jälkeen Korihait alkoi saamaan otetta pelistä ja tuli Eero Lehtosen kolmosella ja vapareilla sekä Mikael Herbertin kahdella kolmosella tilanteeseen 75-56. Korihaiden 11-0 jakson onnistui tässä vaiheessa katkaisemaan Elias Valtonen ja erän loppu mentiin vuorotellen koreja tehden. Neljännen erän alkuun kotijoukkue kasvatti eron jälleen yli 20 pisteen, kunnes Korihait aloitti pienoisen kirin. James Crowderin kymmenellä perättäisellä pisteellä Korihait kavensi eron 14 pisteeseen (90-76) ja HBA joutui turvautumaan aikalisään, kun peliaikaa oli jäljellä neljä minuuttia. Tämän jälkeen mentiin lähes kaksi minuuttia ilman koreja, kunnes Edon Maxhuni pamautti kolmosen pohjaan ja ratkaisi ottelun lopullisesti. Viimeiset minuutit pelailtiin kellosta pois ja lopputuloksena taululle jäi kotijoukkue HBA:n 17 pisteen voitto. Samalla kotijoukkue siirtyi sarjan piikkipaikalle, Korihaiden jatkaessa kakkosena.

Korihaiden paras pistemies oli toisella puoliajalla osakkeitaan nostanut James Crowder 18 pisteellä. Marcus Van teki tuttuun tyyliin tupla-tuplan 14 pistettä ja 15 levypalloa. Mikael Herbert heitti 13 pinnaa ja napsi seitsemän levyriä ja Mikko Jalosen tehot olivat 12 pistettä, viisi levyriä ja seitsemän syöttöä. Korihaiden pirteimmästä esityksestä vastasi puolestaan lähes 30 minuuttia kentällä viihtynyt ja 10 pistettä pussittanut Eero Lehtonen. Lopuista pisteistä vastasivat Vesa-Pekka Laine (4p), Valtteri Järvenpää (3/5), Hunter Gibson (3p) ja Jaakko Lahti (2p). HBA:n parhaat pistemiehet olivat Edon Maxhuni 25 pisteellä ja Lauri Markkanen 22 pisteellä. Elias Valtosen saaliiksi tuli viisi pinnaa. Yksi ratkaiseva tekijä kotivoitolle oli HBA:n hieno heittopeli, sillä se upotti peräti 17 kolmosta 49 % tarkkuudella, kun Korihaiden vastaavat olivat 6 onnistumista 27 % tarkkuudella.

”Tämä peli osoitti sen, että tässä sarjassa on hyviä joukkueita ja pienikin asennevamma kostautuu heti”, manasi Korihaiden valmentaja Jarno Nikula pettyneenä. ”Kaikki kunnia kotijoukkueella, se oli todella hyvä, joka ei kuitenkaan pitänyt tulla meille yllätyksenä”, jatkoi Nikula. ”Se hyvä puoli tässä on, että nyt ei ainakaan tarvitse ketään motivoida harjoittelemaan”, päätti Nikula.

Korihaiden pelit jatkuvat seuraavaksi kotiottelulla, kun Nigel Mooren johtama Porvoon Tarmo saapuu Pohitulliin sunnuntaina 18.10. kello 17.