Hunter Gibson Korihaiden riveihin

7.01.2015

Hunter Gibson Korihaiden riveihin

Korihait ja jenkkitakamies Hunter Gibson ovat solmineet tämän ja ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen ja Gibson siirtyy Korihaiden riveihin välittömästi. Tammikuun lopussa 24 vuotta täyttävä Gibson (192 cm ja 82 kg) on pelannut alkukauden Porvoon Tarmossa, josta mies vapautui viikonloppuna omasta pyynnöstään.

Hunter Gibson siirtyy Korihaiden riveihin (FotoMika).

Hunter Gibson siirtyy Korihaiden riveihin (FotoMika).

”Hunter Gibsonin agentti otti yhteyttä viikonlopun aikana ja kertoi miehen etsivän pelipaikkaa loppukaudeksi. Meidän ehtomme puolestaan oli, että teemme samalla ensi kauden kattavan sopimuksen.” taustoittaa Korihaiden toiminnanjohtaja Ville Vuorinen Gibsonin hankintaa. ”Yhteistyökumppanimme lähtivät hienosti projektiin mukaan ja saimme rahoitus- ja asuntoasiat järjestymään pikavauhtia, joten halusimme käyttää mahdollisuuden, tähtäimessä varsinkin tuleva kausi”, kiittelee Vuorinen yhteistyökumppaneita, jotka mahdollistivat Pakkahuoneen kummipelaajan hankinnan.

Hunter Gibson on jenkkipelaaja, joka on pelannut muutama vuosi sitten Lappeenrannan NMKY:ssä A-poikien SM-sarjaa, joten häntä ei lasketa mukaan joukkueen ulkomaalaiskiintiöön, vaan hän saa pelata suomalaisstatuksella, kuten esimerkiksi aikoinaan Korihaiden riveissä pelannut Bojan Sarcevic. Gibson on pelannut Yhdysvalloissa Three Rivers Community Collegessa, josta hän siirtyi syksyllä Porvoon Tarmon riveihin. Tarmossa Gibson pelasi seitsemäntoista ottelua, joissa hänen pistekeskiarvonsa oli 9,8 ottelua kohden. Lisäksi hän merkkautti tilastoihinsa 2,4 levypalloa ja 1,5 korisyöttöä. Gibsonin yhden ottelun piste-ennätys tällä kaudella on 17 pistettä, joka on syntynyt kahteen otteesee. Lokakuun lopussa Porvoossa Korihaita vastaan hän heitti viisitoista pistettä ja joulukuussa Pohitullissa kymmenen pinnaa. Hunter Gibsonin isoveli, Matt pelaa nyt jo neljättä kauttaan Suomessa ja toista kauttaan Kouvolan Kouvoissa.

Monipuolinen Gibson tulee Korihaissa pelaamaan pelinrakentajan, heittävän takamiehen ja pienen laitahyökkääjän tonteilla. ”Näen Hunterin tulon vahvistavan joukkuettamme entisestään ja ennen kaikkea hänen hankkimisessaan on tähdätty ensi kauden joukkueen rakentamiseen”, kertoo Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula. ”Hunter tulee parantamaan kilpailutilannetta joukkueemme sisällä, vähentämään ensisijaisesti avainmiesten vastuuta ja tätä kautta saamme heidän peliaikaansa hieman pienemmäksi. Minun ongelmaksi jää sitten ratkaista se, että uuden pelaajan mukaantulo ei pienennä hienosti pelanneiden junioreiden ja omien kasvattien peliaikaa ja vastuuta”, päättää Nikula.