Hyvä alku ei riittänyt, Kobrille pisteet Pohitullista

25.01.2017

Hyvä alku ei riittänyt, Kobrille pisteet Pohitullista

Keskiviikkoillan ottelu Uusikaupunki 400 -Areenalla alkoi lupaavissa merkeissä. Peli-ilmeeltään viime aikoina selvästi pirteämpi kotijoukkue aloitti pelaamisen rennosti ja ensimmäinen jakso palloteltiin rinta rinnan. Lyhyellä tauolla käytiin niukassa kotijohdossa 16-14.

Toisella jaksolla erityistä vastuuta otti Mikael Herbert, jonka ennakkoluuloton taistelu sekä hyökkäys että puolustuspäässä johti haiparven karkumatkalle. Parhaimmillaan kotijoukkue johti jo 16 pisteellä, mutta Dom Morrisin ja Aubrey Connellyn onnistumiset toivat Kobrat puoliajalle mentäessä 9 pinnan päähän. Koppipalavereihin lähdettiin lukemista 41-32.

Mitä Korihaiden kopissa puoliajalla sitten tapahtuu, sitä ei moni tiedä, mutta vaihteeksi saattaisi olla syytä kokeilla jotain muuta. Kuten niin monta kertaa aiemminkin, vastustaja onnistui löytämään pitkältä tauolta lisää virtaa ja aseita keltapaitojen pysäyttämiseen, kun taas kotijoukkue palasi kentälle näyttäen unohtaneen lähes kaiken ensimmäisellä jaksolla onnistuneen. Kobrat ei jättänyt tilaisuutta hyödyntämättä, vaan lisäsi uutta vaihdetta silmään ja meni lopulta Marius van Andringan kolmosella pisteen johtoon ennen viimeistä jaksoa.

Usko omaan tekemiseen horjuu haileirissä harmillisen herkästi, niin tänäänkin. Kamelin selkä notkahti aina sitä mukaa, kun vieraat saivat onnistumisen ja ajassa 35.30 Kobrat olikin jo kymmenen paunan johdossa. Ottelun loppumetreillä kohtuullisen hyvän ottelun kokonaisuudessaan pelannut Aapeli Alanen sai teknisen virheen, jonka myötä van Andringa viimeisteli viivalta loppulukemiksi 75-86.

14 pistettä, 4 levyriä ja 4 syöttöä ahkeroinut Mikael Herbert oli selvästi pettynyt, nyt jo kymmenenteen peräkkäiseen tappioon.

– Ensimmäisellä puoliajalla maltettiin ottaa rauhallisesti, mutta lopussa kiirehdittiin liikaa ja tehtiin huonoja ratkaisuja, hän sai analysoitua tuoreeltaan pelin jälkeen.

Tuttuja olivat myös päävalmentaja Jarno Nikulan kommentit.

– Alkuhan meni meiltä hyvin. Juostiin ja pystyttiin pitämään tempoa yllä. Toinen puoliaika kun alkoi, me jumituttiin ihan täydellisesti. Ei saatu palloa sinne, mihin piti, eikä oikein onnistumisia. Ja tätähän tämä on ollut, että kun kaveri heittää muutaman kolmosen sisään, meillä ei meinaa pää kestää.

Kobra-valmentaja Damion Dantzler jaksoi kehua hyvää vastusta, kuten useat vastustajat tällä kaudella.

– Koko liiga on huomattavasti hyvätasoisempi ja tasaisempi kuin aiemmin. Jos ennen on ollut vain neljä-viisi joukkuetta selkeästi kärjessä, nyt pelit voivat kääntyä missä tahansa hallissa miten päin vaan. Korihait taisteli kovaa ja heillä on isoja päänahkoja tältä kaudelta. Jos he jatkavat samalla tasolla, he kyllä pärjäävät.

Ottelun tilastot löydät Korisliigan kotisivuilta.

Seuraava kotiottelu pelataan jo tulevana lauantaina 28.1. klo 17 Uusikaupunki 400 -Areenalla. Tuolloin halliin köröttelee sarjataulukon kahdeksannella sijalla majaileva BC Nokia.