Hyvällä fiiliksellä BC Nokian kaatoon

18.01.2018

Hyvällä fiiliksellä BC Nokian kaatoon

Keskiviikkoiltana Poharilta poistui harvinaisen tyytyväisin ilmein varustettuja korisihmisiä. Kolme kuukautta saatiin voittoa odottaa ja Kouvoja vastaan Korihaiden peli pysyi ehjänä loppuun asti. 14 pisteen kotivoittoa ei kauaa ehditty juhlia, perjantaina mennään taas. Paikkana edelleen Uusikaupunki 400-areena ja vastustajana BC Nokia.

Keskiviikkona Pohitullissa nautiskeltiin harvinaisesta kotivoitosta Kouvoja vastaan, nyt katseet on kuitenkin jo seuraavassa ottelussa. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

-Kyllä voitto tuntui näin pitkän ajan jälkeen todella hyvältä. Meillä on ollut hyviä puoliaikoja, mutta sitten on homma levinnyt. Luotin, että kun saadaan peli pysymään kasassa niin tulosta tulee. Treeneissä on ollut hyvä meininki, päiväunilta kommentoimaan herätetty haikippari Justus Kilpinen jutusteli.

BC Nokiaa sarjapinnat varmasti kiinnostavat, sillä joukkue on tällä hetkellä seitsemäntenä tasapisteissä Espoo Unitedin kanssa. Takana väijyy vain yhden voiton päässä KTP.

-Kouvoja vastaan pärjättiin isoja pelaajia vastaan todella hyvin ja perjantaina ollaan uudessa testissä. Siellä on kuitenkin Labovic ja Dolenc, jotka on kovia korin alla, Kilpinen ounasteli.

Serbialaisjätti Dragan Labovic on tehnyt 19,2 pistettä pelaamissaan otteluissa ja on monipuolinen taituri. Daniel Dolenc jää taidossa hieman jälkeen, mutta parhaana päivänä hyökkäystehojakin löytyy ja kokoa riittää tälläkin miehellä.

Kilpinen nosti esille myös toisen osa-alueen näätälauman pelistä.

-He heittävät paljon kolmosia ja useamman pelaajan toimesta. Vauhdikasta korista tykkäävät pelata, Kilpinen luonnehti.

BC Nokia pistää keskimäärin kuusi kolmosta ilmoille enemmän kuin Korihait ottelua kohden (27-21). Niko Mattila ei räiski joka paikasta, mutta heiton lähtiessä vaara on todellinen. Mattila on toiseksi tarkin kolmospyssy Korisliigassa tällä hetkellä ja puolustustyöskentelykin kerää kiitosta.

Ensimmäinen kohtaaminen Uudessakaupungissa oli tasainen koitos, joka kääntyi Nokialle lukemin 77-83. Korihaiden vierasvuorolla eroa oli jo enemmän, kotijoukkue vei matsin 112-91. Perjantai-iltana sitten katsellaan, nappaako petokala voittoputken syrjästä kiinni. Kello 18.30 alkaen, tietenkin.