Idän eurojengi seuraavana vastassa

14.10.2019

Idän eurojengi seuraavana vastassa

Petokala lähtee illan otteluun parantamaan erityisesti puolustuspään tekemistä. Kuva: Vilma Sappinen

Pelimatkat ne vain pitenevät. Seuraava pysähdyspaikka on Joensuu. Fiba Europe Cupiin hienosti selvinnyt Kataja urakoi nyt kahta sarjaa ja maanantaina joukkue vastaanottaa vieraakseen haiparven.

Katajan kokoonpano on hieman viime kaudesta muuttunut. Korihaiden paidassa läpimurtonsa liigatasolla tehnyt Aapeli Alanen vaihtoi BC Nokian paidan Katajan nuttuun. Kaarinasta itärajalle matkusti Fiifi Aidoo

Paras pistemies alkukaudesta on ollut Jarred Ogungbemi-Jackson 19,3 pisteen keskiarvolla. Kataja hankki neljännen jenkin vasta tällä viikolla, kun kaksi vuotta sitten Espoo Unitedissa taituroinut Omar Calhoun hyväksyi Katajan tarjouksen.

Katajan kolme Korisliigamatsia ovat kaikki päättyneet alle kymmenen pinnan erolla. Avausmatsista irtosi voitto Nokiasta. Tämän jälkeen Kataja on poistunut tappio niskassaan kahdesti. Ensin Seagulls oli parempi ja sen jälkeen Vilpas käänsi tiukan matsin edukseen.

Suuria urheiluanalyytikon taitoja ei tarvita Korihaiden tavoitteita arvioitaessa. Oma korisukka on käynyt niin tiuhaan, että siihen on saatava otetta. Kahdessa pelissä on omiin tehty keskimäärin 109 pinnaa. Haiparvi lähtee siis pitkälle reissulle tilkitsemään omaa koria.