Idän havupuun kasvu kuriin

20.01.2020

Idän havupuun kasvu kuriin

Katajalla on yksi yhteinen piirre niin luonnossa kuin koripallokentällä. Se on taipuisa, mutta inhottavan vaikea katkaista. Poikki se olisi huomenna saatava, vaikka sitten sahalla. Idän ylpeys Joensuun Kataja on huomenna Korihaiden vastustajana Pohitullissa.

Kataja Basket on saanut tasoitettua pelimääränsä muiden kanssa pelattuaan eurosarjaa alkukaudesta. Sarjasijoitus on nyt kuudes ja himoittuun kotietuun on matkaa kaksi voittoa. Takanakin väijyy BC Nokia vain yhden voiton päässä, joten sarjapinnoista ollaan varmasti erittäin kiinnostuneita. 

Katajan pelin sielu on kanadalainen ”nimikummajainen” Jarred Ogungbemi-Jackson. Pienikokoinen takamies on erittäin monipuolinen ja pussittaa palloa 18,1 pisteen keskiarvolla ja siinä sivussa jakaa kuusi passia ottelua kohti. Korin alla näistä syötöistä nautiskelee 17,2 pinnan mies Brandon Walters (208cm).

Joensuulaisilla on vino pino mielenkiintoisia suomalaisia. Aapeli Alanen teki läpimurtonsa Korisliigaan Uudessakaupungissa ja on Nokian kautta päätynyt Katajaan. Joni Herrala jaksaa juosta oman puolustettavan perässä vaikka Kalantiin asti ja kaksi nuorta Valtteria tekee parhaimmillaan omia taikojaan. Vasta 18-vuotias Valtteri Mervola on suuri tulevaisuuden nimi. Tähän kun lisätään vielä kokeneemman sektorin Matias Ojala ja Samuli Vanttaja, niin ei penkiltä äijät heti kättelyssä lopu.

Korihait sai iki-ihanan aloituksen viikonloppuun yllättämällä Kouvot perjantaina. Tätä hyvää fiilistä on nyt tarkoitus jatkaa maanantaina. Ei katsella liikaa sarjataulukkoa, keskitytään saamaan kaikki irti koneesta myös kotikentällä ja sitä kautta hyvä fiilis, ja ehkä myös tulos. Korihait ja Kataja aloittaa uuden arkiviikon kello 18.30 alkaen.