Iskuetäisyys ei riittänyt – pisteet sarjakärjelle

4.11.2019

Iskuetäisyys ei riittänyt – pisteet sarjakärjelle

Casey Benson on ollut melko tasavarma suorittaja koko alkukauden ajan, niin tänäänkin. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Asetelmat

Sarjakärjessä porskuttava Vilpas Vikings lähti Korismaanantain otteluun suoranaisessa otteluruuhkassa – maanantai-illan koitos oli viikingeille jo kolmas kuuden päivän sisällä. Sairastuvan puolellakin on ollut ruuhkaa ja tämänkin illan koitoksesta olivat sivussa Aatu Kivimäki ja Reggie Dillard. Siitäkin huolimatta salolaiset ovat purjehtineet alkukauden voitokkaasti ja majailevat sarjan piikkipaikalla.

Haiparvea vaivanneet nilkkahuolet ovat helpottaneet osittain, kun peliä pyörittävä Casey Benson kuntoutui viime perjantain peliin, Elias Eerikinharju oli sen sijaan illan ottelusta vielä sivussa. Maanantai-illan koitoksessa nähtiin ensimmäistä kertaa tositoimissa myös vielä perjantaina penkin päässä istunut Jalen Henry, jonka odotettu pelilupa saapui viimein alkulämmittelyn aikana.

Matsin kulku

Isännät karkasivat jo ottelun ensihetkillä rutiinikoreilla kymmenen pinnan karkumatkalle, kunnes petokalan heittokone lämpeni ja kaaren takaa alkoi upota. Casey Benson nakkeli kaksi ensimmäistä kolkkia pussiin, Henri Ventoniemi ja Miikka Marttinen seurasivat esimerkkiä ja Trey Zeigler viimeisteli joukkueen ensimmäiset 15 pinnaa kaukaa. Osittain juuri alun loistavan heittohurmoksen ansiosta haiparvi pysytteli Vilppaan kintereillä lopulta miltei koko ottelun ajan.

Kolmannella kympillä Korihait hengitti niskaan jo kuuden pisteen päässä, mutta ei onnistunut lataamaan peliin tarvittavaa lisäenergiaa kiriäkseen eroa umpeen. Ottelu päättyi Vilppaan hyväksi 92-77 (47-39).

Tilastoykköset

Korihaiden illan pisteykkönen oli 17 pistettä, 4 levypalloa ja 6 syöttöä viimeistellyt Casey Benson. Myös Henri Ventoniemi (14/6/4), Miikka Marttinen (14/4/2) ja Trey Zeigler (13/8) kuuluivat tilastojen valossa illan onnistujiin.

Isänniltä tilastokärkeen kapusi Tim Coleman (24/6/3).

Koko ottelun tilastorivin löydät täältä. 

Osuvimmat letkautukset

”Kiusattiin, ja Vilpas joutui tekemään töitä voiton eteen. Ei se tietysti lohduta, kun ei voittoa tule. Mutta tämä muistutti meiltä jo hyvinkin koripallopeliä.” – apuvalmentaja Jarno Nikula Länsi-Suomen haastattelussa ottelun jälkeen.

Ottelun hai

Koko alkukauden joukkueen kulmakivenä häärinyt Casey Benson oli mies paikallaan myös tämän illan ottelussa napaten kärkipaikan sekä joukkueen piste- että syöttötilastossa. Joukkueen ailahtelevien esitystenkin keskellä Benson on osoittautunut tasavarmaksi työmyyräksi.

Seuraavaksi palataan jälleen kotihalliin, kun isänpäivän ottelussa tulevana sunnuntaina 10.11. vieraisille liihottelee Seagulls Helsingistä. Viikonloppuiseen tapaan ylösheitto tapahtuu klo 17.