Jalen Jackson palaa Korihaihin

13.01.2023

Jalen Jackson palaa Korihaihin

Jalen Jackson vetää jälleen haipaidan päälle.

Uudenkaupungin Korihait saa runkosarjan lopun kynnyksellä mukavan paluumuuttajan joukkueeseen, kun viime kaudella haifaneja ilahduttanut Jalen Jackson tekee paluun haiparveen. Loppukauden mittaiseen sopimukseen sisältyy molemminpuolinen kahden ottelun koeaika.

– Hienoa tulla takaisin tuttuun paikkaan ja nähdä tuttuja kasvoja. Viime kaudesta jäi myös paljon kivoja muistoja, joten hyvät on fiilikset, Jackson kommentoi ensimmäisten harjoituksien jälkeen.

Jackson, 28, liittyi kesken viime kauden Korihaihin ja teki välittömästi tulosta. Runkosarjan aikana Jackson teki keskimäärin 15,7 pistettä, 4,7 levypalloa, 3,4 syöttöä ja 1,8 riistoa ottelua kohden. Alemman jatkosarjan aikana samaiset keskiarvot olivat piirun verran paremmat: 16,5/5,9/4,4/2,5. Yhden ottelun korkeimmaksi pistelukemaksi Jackson heitti 27 pistettä.

Korihaiden lisäksi Jackson on aiemmin pelannut Suomessa kaudella 2018–19 Helsinki Seagullsin ja KTP-Basketin riveissä voittaen Kotkassa SM-pronssia. Little Rockin kasvatilta löytyy kokemusta myös Romaniasta, Israelista, Luxemburgista ja Islannista.

Päävalmentaja Tero Vasell kertoi, että edelliset vuorokaudet ovat olleet täynnä käänteitä. Keskiviikkoaamupäivällä Vasell joutui kertomaan pelaajasopimuksen purusta Grant Audulle, ja jo samana iltana tuli kontakti agentilta, että Jackson olisi jo Suomessa.

– Periaatteessa 20 tunnissa saatiin sopimus tehtyä ja Jalen kaupunkiin. Yritimme etsiä pelaajaa, jolta tiedämme varmasti mitä saadaan ja mieluiten kokenutta sellaista. Jalen täyttää nämä kriteerit. On äärimmäisen tärkeää, että hän tietää sarjan eikä näin ollen tule mitään yllätyksiä täällä, Vasell kommentoi.

Lisäksi Vasell on mielissään siitä, että Jacksonin tulon myötä joukkueen peli-identiteettiä ei tarvitse lähteä muuttamaan, vaan roolit pysyvät samanlaisena kuin ennenkin.

– Jalen on pelaaja, joka pystyy ajamaan, voittamaan oman puolustajansa sekä pelaamaan takakentällä että laidassa. Näitä ominaisuuksia me juuri tarvitsemme.

Jalen Jackson
Syntymävuosi: 1994
Pituus: 198 cm
Pelipaikka: 2/3
Kasvattajaseura: Little Rock (USA)
Kausia Korisliigassa: 2
Kausia Korihaissa: 2
Piste-ennätys Korisliigassa: 27

Highlightit viime kauden 11.3. pelatusta Bisons-ottelusta, jossa Jalen Jackson teki ennätyspisteensä (27).