JKS Korihaiden vieraaksi sunnuntaina

16.01.2015

JKS Korihaiden vieraaksi sunnuntaina

Korihaiden kotipelit jatkuvat sunnuntaina Pohitullissa, kun vastaan asettuu sarjassa jaetulla neljännellä sijalla oleva JKS-Basket Järvenpäästä.

JKS on koko kauden keikkunut kärkikolmikon takana ja kärkkyy tiukasti viimeistä pudotuspelipaikkaa. Järvenpääläiset kokivat ennen joulua pahan takaiskun, kun sarjan tehokkain pelaaja, Pierre Jallow (25/15) joutui sivuun loukkaantumisen vuoksi. Jallowin korvaajaksi hankittiin B-divarin Pussihukista Baboucarr Bojang, joka on Jallowin ohella tuttu mies Suomen kentiltä. Bojangilla on tällä hetkellä menossa jo kahdeksas kausi Suomessa. Bojang on pelannut koko Suomi-uransa ykkösdivarissa, lukuunottamatta kevätkautta 2007-2008, jolloin mies vahvisti KTP:tä Korisliigassa kymmenen ottelun ajan. Bojangin tilastot (13/13) ovat heikommat kuin Jallowilla, mutta silti se ei ole JKS:n otteisiin juurikaan vaikuttanut, sillä joukkueesta on löytynyt myös muita vastuunkantajia. Laituri Teemu Sulonen on noussut joukkueensa ykköstykiksi 15,4 pisteen keskiarvollaan, ollen sarjan toiseksi paras kotimainen pistemies Mikko Jalosen jälkeen. Lisäksi joukkueesta löytyy mm. Korisliigakokemusta seitsemältä kaudelta omaava laituri Sami Syrjälä (6/4), toinen ulkomaalainen, Arsene Towa (11/9 sekä 21 vuotias takamies Jesse Viita, joka tykitti edellisessä pelissä Tarmoa vastaan peräti 28 pinnaa,

Korihait ja JKS ovat kohdanneet tähän mennessä kaksi kertaa, Korihaiden ollessa parempi molemmissa otteluissa. Lokakuun puolivälissä Korihait vei voiton hienon kolmannen erän siivittämänä Pohitullissa lukemin 95-74. Marraskuun lopussa puolestaan Järvenpäässä Korihait voitti lukemin 68-75, ollen pahimmillaan vajaat kymmenen pistettä tappiolla ja Järvenpään keikkuessa vielä viimeisellä minuutilla viiden pisteen päässä. Kotipelin paras Korihai oli Niko Malinen (24 p) ja vieraspelissä ahkerimmin korisukkaa heilutti Nigel Moore (18 p). Järvenpään paras pistemies Korihaita vastaan on puolestaan ollut Sulonen, joka on heittänyt 18 ja 19 pistettä.

Pohitulli on ollut viime aikoina lähes täynnä äänekkäitä Korihait-faneja. Entisaikojen tunnelma on parasta tulla kokemaan paikanpäälle (Kuva: Arttu Lehtonen).

Pohitulli on ollut viime aikoina lähes täynnä äänekkäitä Korihait-faneja. Entisaikojen tunnelma on parasta tulla kokemaan paikanpäälle (Kuva: Arttu Lehtonen).

Korihaiden ja JKS-Basketin välinen kamppailu sarjapisteistä käydään Pohitullissa sunnuntaina kello 17 alkaen. Lisämaustetta otteluun tuo se että Korihait joutuu otteluun perjantain raskaan Lappeenrannan reissun jälkeen, josta palataan vasta varhain lauantaiaamuna, kun JKS puolestaan pääse taistoon tuorein jaloin, sillä sen edellinen ottelu on reilun viikon takaa. Ottelussa nähdään varmasti myös uusimman Korihain, Hunter Gibson todellinen ensiesiintyminen kotiyleisön edessä, sillä avausottelussaan Gibson pääsi kentälle vain pariksi minuutiksi takanaan yhdet harjoitukset joukkueen kanssa. Yhdessä kotijoukkueen kanssa esittelyyn astuu tällä kertaa Korihaiden 2006 syntyneet mikropojat. Lisäksi sunnuntaina on kyseessä Pohitullin synttäriottelu, sillä Pohitullin avausottelu pelattiin päivälleen 34 vuotta sitten, eli 18.1.1981.