Joni Herrala ja Mikael Aalto jatkavat Uudessakaupungissa

10.05.2023

Joni Herrala ja Mikael Aalto jatkavat Uudessakaupungissa

Uudenkaupungin Korihaiden ensi kauden Korisliiga-joukkue alkaa hahmottumaan vähitellen. Viime kaudella haiparvessa pelanneet Joni Herrala ja Mikael Aalto ovat tehneet jatkosopimukset ja jatkavat myös ensi kaudella Uudessakaupungissa. Herralan sopimus on kaksivuotinen, Aallon 1+1, jossa toisen vuoden optio on molemminpuolinen.

Joni Herrala, 28, pelasi viime kaudella 31 ottelussa tehden niissä keskimäärin 4,3 pistettä, 2,8 levypalloa ja 3,2 syöttöä. Yhden ottelun korkein pistemäärä oli 16 pistettä, joka syntyi 28.10.2022 BC Nokiaa vastaan.

ToPo Junioreiden kasvatti aloittaa ensi kaudella 13:nnen kautensa Korisliigassa. 328 ottelussa Herrala on tehnyt 1 168 pistettä Korihaiden, KTP-Basketin, Kataja Basketin, BC Nokian ja ToPon paidassa. Kaudella 2015–16 Herrala voitti Nokialla pelatessaan SM-pronssia.

Mikael Aalto, 28, palasi viime kaudeksi takaisin Korisliiga-parketeille vietettyään neljä kautta Turussa Kristikassa. Kahdesti I-divisioonan parhaaksi pelaajaksi palkittu Aalto pelasi vahvan paluukauden esiintyen kaikissa 32 ottelussa ja teki keskimäärin 9,1 pistettä ja 5,1 levypalloa. 208-senttinen Aalto oli viime kaudella haiparven tarkin kahden pisteen heittäjä lähes 60 prosentin tarkkuudella.

Korisliigassa Aalto on pelannut 105 ottelun verran. Hukkabasketin kasvatti on Korihaiden lisäksi pelannut kolme kautta KTP-Basketissa. Yhden ottelun piste-ennätys on 20 pistettä, joka syntyi 14.10.2022 juuri kotkalaisia vastaan.

– Erinomainen juttu, että Joni ja Mikael jatkavat Korihaissa. Mielestäni Korihailla oli viime kaudella oikein hyvä kotimainen runko ulkoa päin katsottuna, joten on hienoa ja tärkeää saada jatkuvuutta tulevaksi kaudeksi, Korihaiden tuore päävalmentaja Darko Mihajlovic kommentoi.

Korihailla jatkuu neuvottelut kotimaisten pelaajien osalta.

Jarno Nikulasta Korihaiden puheenjohtaja

Viime viikolla UU-Korihait ry:n kevätkokouksessa valittiin seuralle uusi puheenjohtaja. Vuodesta 2018 lähtien puheenjohtajana toiminut Johanna Kutila jättäytyi pois siviilityökiireidensä takia. Kokouksessa seuran uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Jarno Nikula, 49.

Nikula on tehnyt pitkän työn uusikaupunkilaisessa koripallossa ensin pelaajana ja myöhemmin valmentajana. Pelaajaurallaan Nikula edusti Korihaita 12 kauden ajan. Valmennustehtävissä Nikula on toiminut monissa Korihaiden juniorijoukkueissa vastuuvalmentajana sekä edustusjoukkueen pää- ja apuvalmentajana.

Jarno Nikula. Kuva: Ville Vuorinen                                                                              

Joni Herrala
Syntynyt: 1994
Pituus: 192 cm
Pelipaikka: 1/2
Kasvattajaseura: ToPo Juniorit
Saavutukset: SM-pronssi 2016
Maaottelut: 69 ottelua (Haastajat, U20, U18 ja U16)
Tilastot

 

Mikael Aalto
Syntymävuosi: 1994
Pituus: 208 cm
Pelipaikka: 5/4
Kasvattajaseura: Hukkabasket
Saavutukset: Kaksi kertaa valittu M1DA:n parhaimmaksi pelaajaksi (2019 ja 2021)
Tilastot