Julius Brooks korvaa Juan Pattillon

29.01.2018

Julius Brooks korvaa Juan Pattillon

Korihaiden ja Juan Pattillon tiet erkanevat, sillä seura ja Pattillo ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä. Uudessakaupungissa hyvin viihtynyt Pattillo käyttää agenttinsa suosituksesta sopimuksessaan olevaa buy out –pykälää. Agentin tavoite on löytää loppukaudeksi Juan Pattillolle pelipaikka vieläkin kovatasoisemmasta liigasta kuin Korisliiga, minkä vuoksi hän suositti Pattillolle buy out –pykälän käyttämistä. Juan Pattillo edusti kauden aikana Korihaita Korisliigassa 26:ssa ottelussa ja teki niissä ottelukohtaisiksi tilastoikseen 22 pistettä, 7,9 levypalloa ja 1,9 syöttöä, ollen täten paitsi Korihaiden, mutta myös koko Korisliigan paras pistemies. Korihait toivottaa Juanille onnea ja menestystä uusien haasteiden kimpussa.

Juan Pattillon Korihaiden korin alla korvaa 27-vuotias Julius Brooks (208 cm ja 112 kg), joka on Loyolan yliopiston kasvatti. Seniorikaudellaan 2012-2013 Brooks tilastoi 4,5 pistettä ja 3,4 levypalloa ottelua kohti. Yliopistouransa jälkeen Brooks on pelannut Euroopan ulkopuolisista liigoista Meksikossa ja Costa Ricassa. Euroopassa Brooks on viihtynyt useamman kauden pelaten Virossa, Latviassa ja Saksan Pro-A sekä Pro-B-liigoissa. Kauden 2016 päätteeksi Brooks valittiin Latvian sarjan All Stars–viisikkoon. Viimeksi Brooks pelasi Euroopassa syksyllä 2016 juurikin Saksassa Pro-A-liigassa Nürnberg Falconsin riveissä, kun taas kalenterivuotena 2017 hän pelasi alkuvuoden tammikuusta aina elokuuhun saakka Costa Ricassa ja syksyllä NBA:n G-liigaa.

Brooks liittyy Korihaiden vahvuuteen välittömästi ja on mahdollisesti pelikelpoinen lauantaina 3.2.2018, kun Korihait kohtaa vieraissa Helsinki Seagullsin.

Lisätiedot:

Ville Laaksonen
seuran puheenjohtaja
ville.laaksonen@korihait.fi
040 8261664