Junnu is back! Keskiviikkona Leen perheen kohtaaminen

28.11.2016

Junnu is back! Keskiviikkona Leen perheen kohtaaminen

_mg_3773

Kymmenen vuotta sitten maailmalle ampaisi nuori, lahjakas, hintelä ja ujonoloinen poika. Kotikylillä oltiin pojasta ylpeitä ja toivottiin nuorukaisen etenevän mahdollisimman pitkälle omassa jutussaan.

Ensin tuli valmistuminen Old Dominionista neljässä vuodessa, sitten ammattilaisvuosia ympäri Eurooppaa. Tuli maajoukkue-edustuksia, korinalustaisteluja MM-kisoissa jopa NBA-tähtien kanssa. Tuli kokemusta, partakin kasvoi ja ujous karisi.

Ja nyt, tai siis keskiviikkona, poika tulee hetkellisesti kotiin. Gerald Lee jr. palaa Pohitulliin testaamaan kasvattajaseuransa nykytaidot. Helsingin ylpeyden Seagullsin kanssa sopimuksen kesken kauden tehnyt Junnu Lee kohtaa samalla myös isänsä vastapuolella.

-Heidän sisäpelinsä sai paljon apuja, kun poika meni sinne pelaamaan. En ole nähnyt häntä pitkään aikaan, joten aion ensimmäiseksi halata poikaani. Mutta kun peli alkaa, niin hän on vain yksi vastustajista, Korihaiden kakkoskoutsi Gerald Lee sr. selvitti.

Vastikään 29 vuotta täyttänyt Junnu Lee on ollut odotetun luotettava vahvistus Seagullsille. Pisteitä on kertynyt 14,6 per ottelu ja tällä määrällä mies on tasaisen joukkueen toiseksi paras pistemies. Raymond Cowels III on niukasti Leetä edellä (avg 14,9p.).

Korihaiden ei tarvitse kantaa ennakkosuosikin viittaa harteillaan keskiviikkona. Stadilaislokit ovat liihotelleet alkukauden tavoittamattomissa ja vetäneet huikean 11 ottelun voittoputken. Tappio on siis edelleen kokematta, vaikka muutamassa matsissa joukkue on joutunut todella tiukoille.

Seagullsin suurin vahvuus on korkeatasoinen tasaisuus. Penkiltä puskee uutta äijää kentälle ilman että taso laskee pennin vertaa. Tämä takaa joukkueelle hyvän intensiteetin kaiken aikaa, eivätkä tehot lepää yksittäisten herrojen harteilla.

Korihait lähtee kauden 12. kamppailuun vajaan parin viikon pelitauon jäljiltä. Eric McAlisteria on nyt ajettu sisään joukkueen kuvioihin ja into sarjakärjen haastamiseen on tapissa. Kaikki on valmiina Leen perheen harvinaiseen kohtaamiseen.